Nástěnné hodiny a bytový nábytek

Mezi první věci, které při zařizování bytu musíme vyřešit je jak budou vypadat stěny. Nejen jakou budou mít stěny barvu, ale také jestli budou vymalované, nebo jestli zvolíme tapety. Každé řešení má své klady i zápory. Někdo upřednostňuje klasické vymalování, případně i s nějakým vzorem na stěnu, jiný má raději lepené tapety.

Moderní tapety neplní jen funkci dekorace na zdi. Především jsou velice praktické a snadné na údržbu. V současnosti nejsou již nejpoužívanější papírové tapety jako kdysi. Nejpoužívanějšími tapetami jsou tapety vliesové u nás známé i jako „flísové“ Výhodou těchto tapet je lepší manipulace a lepší vlastnosti materiálu použitého na výrobu tapet. Ještě odolnější a ještě méně náročné na údržbu jsou tapety vinylové.

Vzhled stěn si ještě můžeme vylepšit samolepkami, nebo klasickými obrazy. Asi v každém bytě nějaké obrazy naleznete. Výběr obrazů je velice velký a každý si najde vhodný do konkrétního interiéru. Klasické reprodukce starých obrazů, nebo novinky ve formě vícedílných obrazů.

Tapety i obrazy jsou bytové doplňky, které každému bytu dodají osobitý nádech a pohodu. Určují jak se budete v bytě cítit a v neposlední řadě vypovídají o vkusu, či nevkusu majitelů.