Albixon radí – základy péče o bazén v létě

Na mnoha zahradách stojí krásné bazény plné křišťálové vody a je radost se dívat jak si je jejich majitelé užívají. Mnoha lidem se splnil sen. Málo platné ale mít vlastní bazén na vlastní zahradě to je něco úžasného. Je jen váš a je takový jaký jste si přáli. Pokud byl bazén na jaře správně odzimován a spuštěn, nyní v hlavní koupací sezóně vyžaduje jen minimum péče a dává svým majitelům radost. Ostatní už záleží na počasí.

Pravidelná péče o bazén se vyplácí

Abyste si léto u svého bazénu opravdu užívali dosyta s celou svojí rodinou, nezapomínejte na pravidelnou péči. Odstraňování pevných nečistot, kontrola a řízení pH, pravidelné čištění filtračního systému a doplňování rozpustných chlorových tablet nevyžadují příliš mnoho energie ani času.

Nezapomínejte na ně a budete mít k dispozici stále skvěle připravený bazén k okamžitému koupání. Pokud počasí nepřeje koupání, doporučujeme vám bazén zakrýt. Pokud vlastníte zastřešení bazénu, máte to velmi snadné. Zastřešení navíc o 8% navyšuje teplotu vody a voda vám tak rychle nevychladne a rychleji je pak připraven k dalšímu využívání.

Příprava bazénu před odjezdem na dovolenou

Ať jedete na kratší i delší dovolenou a po návratu si chcete užít koupání, doporučujeme vám provést následující kroky:

  1. Vyčistěte vodu od pevných nečistot
  2. Vyčistěte také celý filtrační systém včetně vlasového filtru i skimmeru
  3. Srovnejte úroveň pH na 7,2 až 7,6 a do vody přidejte přípravek proti řasám
  4. Vložte do dávkovače trojnásobné množství chlorových tablet
  5. Nastavte denní filtrační cirkulaci na minimálně deset hodin

Takto si zajistíte dokonale upravenou vodu i po návratu z dovolené. Po návratu jen provedete odstranění pevných nečistot, zpětné čištění filtru, zkontrolujete a upravíte hodnoty pH, vložíte do dávkovače opět jen jednu dávku chlorových tablet tabletu a je to. Činnost snadná a rychlá s dokonalým výsledkem. Užívejte si léto z bazény Albixon.