Povinné ručení je povinností každého provozovatele vozidla.

Dle zákona číslo 168/1999 sbírky je každý provozovatel vozidla povinen uzavřít pojištění z odpovědnosti z provozu vozidla neboli povinné ručení. Vozidlo bez platného povinného ručení je vyřazeno z provozu na veškerých pozemních komunikacích.

povinného ručení jsou kryté škody způsobené na majetku i zdraví třetích osob. Maximální výše pojistného plnění je individuální u každé pojistky, ale řádově se jedná o miliony korun. Výše krytí pojistky hraje podstatnou roli při výběru pojistky samotné. Důležité si je však uvědomit, že z povinného ručení nejsou kryty škody způsobené na Vašem majetku. K tomu slouží pojištění havarijní, které není ze zákona o provozu na pozemních komunikacích povinné.

Jak ušetřit na povinném ručení?

Ceny povinného ručení jsou velmi rozdílné, a tak lze pečlivým srovnáním nabídek jednotlivých pojišťoven ušetřit i pěkných pár tisíc korun ročně. Nejrychlejší a nejefektivnější cestou je využití online nástroje povinné ručení porovnání. Po zadání Vašich osobních údajů a identifikačních údajů o vozidle Vám systém povinné ručení porovnání ukáže nabídky jednotlivých pojišťoven.

Srovnání povinného ručení snadno a rychle

Při použití on-line srovnání povinného ručení Vám odpadá starost s obcházením jednotlivých institucí a vše velmi snadno a elegantně vyřídíte odkudkoliv, například z pohodlí Vašeho domova. Při použití on-line srovnávače, někdy též nazývaného jako povinné ručení kalkulačka, nehleďte pouze na nejnižší cenu. Podstatné jsou limity plnění a také ostatní asistenční služby, které bývají jako bonus u povinného ručení samotného.

Další výhodou je, že zelená karta (doklad o pojištění vozidla, který jste povinni mít s sebou ve vozidle) Vám je během pár okamžiku zaslána na e-mail, odkud si ji velmi snadno vytisknete.

Jste si opravdu jisti, že Vaše stávající povinné ručení je pro Vás to nejvýhodnější? Ověřte si to během několika málo minut v online nástroji povinné ručení kalkulačka.