Jak šetřit topením šetrným krbem

Jak se postupně ochlazuje, počasí nás nutí přemýšlet nad výdaji za topení. Stálo vás loni vytápění plynem velké peníze? Chcete letos ušetřit? Nechte si doma vybudovat krb nebo krbová kamna na tuhá paliva. Cena tuhých paliv zdaleka není tak vysoká jako u plynu a hlavně nemá stálou stoupající tendenci. Je nutné vzít v úvahu, že topení dřevem není tak jednoduché jako otočit kolečkem termostatu v obývacím pokoji, nicméně krby vám doma vykouzlí báječnou atmosféru a spolehlivě a hlavně levně vytopí celou vaši domácnost.

Těžko si plynový kotel vystavíte v obývacím pokoji jako designový doplněk, naproti tomu krb docela klidně, naopak by byla škoda schovávat jej někde v technické místnosti. Krby jsou okrasné prvky interiéru, můžete si vybrat jakýkoli vzhled chcete, záleží pouze na vás, jaký styl se hodí do vašeho interiéru. Krby se dnes dělají úplně jinak než dřív. Základ tvoří krbová vložka, která sama o sobě tvoří nejen funkční, ale také designový základ krbu. Vyrábí se z kvalitní litiny, aby měly krbové vložky co nejlepší tepelné vlastnosti. Díky moderním technologiím, které se při výrobě používají, a kvalitním materiálům dosahují krbové vložky vysoké účinnosti, značné výhřevnosti a jsou schopny vytopit i rozsáhlejší prostory.

Krbové vložky jsou obvykle vybaveny obestavbou, která zlepšuje tepelné vlastnosti krbové vložky a plní především roli estetickou. Obestavba zakrývá rozvody teplého vzduchu, kouřovod a dodává krbu přívětivou stylovou tvář. Na Levné-krby.eu naleznete krbové obestavby v mnoha stylech, provedeních a barvách, stačí si vybrat. Levné-krby.eu vám nabízí široký sortiment krbů od různých tuzemských i zahraničních renomovaných výrobců. Pořiďte si i vy krb, aby vašemu domu nechyběla skvělá atmosféra a příjemné teplo, které dodávají kvalitní krby.