Úspory energií a tepelná čerpadla

Úspora energií a obnovitelné zdroje jsou velkým tématem dneška. Snaha o úspory a o ochranu životního prostředí je všudypřítomná a v budoucnosti bude ještě více preferovaná. Platí to pro průmysl, zemědělství i pro stavebnictví. Před pár lety například málokdo věděl co jsou pasivní domy, nyní EU plánuje nařízení o nutnosti nové výstavby všech budov jako pasivních budov.

Pokud se podíváme právě na pasivní budovy, tak takřka nedílnou součástí projektu bývají tepelná čerpadla. Vždy je lepší počítat dopředu s možností využití tepelných čerpadel, to ale neznamená, že je nelze použít i ve starší zástavbě. Použití tepelných čerpadel má mnoho výhod. Například existuje více druhů tepelných čerpadel a zájemce není vázaný jen na jednu alternativu. Existují tepelná čerpadla země – voda, vzduch – voda, vzduch – vzduch, voda – voda. Po poradě s odborníkem vyberete nejvhodnější právě pro vaši budovu.

Moderní tepelná čerpadla nejen využívají obnovitelné zdroje, ale díky moderním technologiím i řídí a optimalizují vytápění a větrání budov i ohřev vody. Hodí se jak pro rodinné domy, ale i pro větší bytové domy a kancelářské prostory.

Jednou z firem, které Vám poradí s výběrem a instalací tepelných čerpadel je i firma KUFI INT, s.r.o. Pokud jen trochu uvažujete o realizaci tepelného čerpadla ozvěte se nám. Nezávazně Vám povíme o možnostech a přínosech tepelných čerpadel právě pro Vás.