Zahradní přístřešky pro relaxaci

Zahrada je pro mnohé místem odpočinku, převážně v teplých měsících. Kromě pěstování rostlin, nebo i sportovních a zábavných aktivit si zde můžeme užít relaxaci. A to buď sami, s rodinou, partnerem, nebo třeba s přáteli. Aby nám venku bylo příjemně, potřebujeme vhodný přístřešek. Ten nás ochrání před přímým sluncem, před deštěm, nebo i jinou nepřízní počasí. Mnohé zahradní stavby lze využít celoročně.

Různé zahradní přístřešky a stavby

Na zahradě můžeme postavit nejrůznější kovové, plastové, kamenné nebo dřevěné přístřešky a další objekty.  Mohou být spíše okrasné, jako stěna pro pnutí rostlin, nebo naopak ryze praktické, jako třeba zahradní domek na nářadí. Většina staveb je ale multifunkčních. Velice populární jsou altány a pergoly. Ty nám poskytnou prostor pro posezení, odpočinek, jídlo a pití, hry a další aktivity. Nejoblíbenějším materiálem pro jejich stavbu je dřevo. Kvalitní sušené dřevo, buď ošetřené, nebo neošetřené, je základem.

Altány pro příjemné trávení času

Zahradní altán je důmyslnou a krásnou stavbou, která dá vaší zahradě nový vzhled. Může být jednoduchý, nebo krásně zdobený, záleží na každém, jaký styl je mu bližší. Důležitá je střecha, která musí mít kvalitní krytinu, s dlouhou životností. Altány je třeba ukotvit, aby byly pevně připojeny k podkladu. U altánu nebo zahradní pergoly by nemělo chybět ani praktické zahradní posezení a zahradní nábytek. Jde většinou o lavice a stoly. Ty mohou být pevnou součástí altánu. Také je zde možnost mobilních ratanových, dřevěných nebo plastových židlí, křesel a stolů. Ovšem masivní varianta je více efektní.

Výběr místa pro posezení

Místa pro zahradní domky, posezení a přístřešky je třeba dobře zvolit. Zohledňují se povětrnostní podmínky, jak zde svítí slunce, kdy je zde stín, jak daleko je místo vzdáleno od domu, a podobně. Rovněž impregnace dřeva, a její pravidelná obnova jsou velice zásadní. Jen při správné péči vám přístřešek, vystavený neustále vnějším vlivům a rozmarům počasí, dlouho vydrží.