Krby – kouzelné zdroje tepla

Stále častěji se můžeme setkat s tím, že lidé vyměňují své plynové kotle za krby. Proč? Důvodem jsou především stále stoupající ceny plynu a problémy s jeho dodávkami. Nikdo proto nechce být závislý na plynu a lidé se raději spoléhají na vlastní síly a zdroje. Krby a topení tuhými palivy je na jednu stranu pohodlnější a jistější, protože je nezávislé, na druhou stranu je samozřejmě s obstaráváním dřeva víc starostí. Odměnou je vám však mnohem úspornější vytápění díky moderním technologiím, které umožňují dokonalé spalování.

Díky tomu dosahují moderní krby maximálního výkonu a přitom minimální spotřeby energie. Krby proto lidé často využívají jako hlavní nebo alespoň jako vedlejší zdroj tepla. Vyrábí se v mnoha různých provedeních a využívají různých topných médií, nejrozšířenější je voda v teplovodních krbech a potom vzduch, který se používá v teplovzdušných krbech. Toto médium se v krbu ohřívá a potom se rozvádí do zbytku interiéru. Jak tedy bude systém pro vytápění vypadat?

Nejdůležitější je samotný krb, který se skládá z krbové vložky a krbové obestavby. Krbová vložka je uzavřené těleso, kde probíhá samotné spalování, je možné ji uzavřít prosklenými dvířky, kterými se také přikládá. Díky tomu se vám do interiéru neroznáší žádný prach, saze ani popel ze spalování a topení v krbu je tak velmi čisté. Důležitá je také krbová obestavba, která se stará o akumulaci tepla a také o vzhled krbu, nejčastěji bývá sestavena z přírodních materiálů, aby tvořila dokonalý designový doplněk každého interiéru. Pokud se rozhodnete pro krbovou vložku teplovodní, je dobré přidat ještě akumulační nádrž, kde je možné teplo vyrobené krbem skladovat po dobu 2-3 dnů, nemusíte tedy topit nezbytně každý den, ale můžete vytápět z nahřáté akumulační nádrže. Navštivte i vy Levné-krby.eu a vyberte si krb podle vašich představ.