Postel z masivního dřeva vydrží věky

Kvalitní spánek je nepostradatelný. Jen během něj si opravdu odpočineme a nasbíráme energii na další den, proto bychom mu měli jít naproti. Prvním krokem je pořízení nové dobré postele.

Nejlepší volbou jsou postele z masivu, jež mají dlouhou životnost a vysokou pevnost. Navíc má masivní dřevo velmi příjemný vzhled, který zapadne do každého interiéru. Masivní postel má bytelnou konstrukci, takže je vhodná pro jakoukoliv tělesnou váhu. Pokud si k pevnému dřevěnému rámu vyberete vhodný rošt a kvalitní matraci s ortopedickými vlastnostmi, máte sladký spánek zaručen na dlouhou dobu dopředu.

Jak vybrat postel z masivu

Nosnou konstrukcí postele a součástí, která určuje její vzhled, je rám postele. Rámy jsou nabízeny v různých designových provedeních, vyrobené z různých typů dřevin. Výběr postele, která lahodí oku, by tedy neměl být problém. Kromě estetického hlediska je ovšem nutné zaměřit se i na funkčnost.

Pro zdraví a kvalitní spánek se doporučují postele na nohách, bez úložného prostoru. Taková postel zajišťuje optimální cirkulaci vzduchu a odvětrávání matrace. Málokdo ví o tom, že čelo postele má velký význam pro klidný spánek. Masivní čelo umí navodit pocit většího soukromí a zároveň chrání hlavu a krk před průvanem a chladem, který se kumuluje ve zdech.

Kromě rámu věnujte pozornost také výběru roštu a matrace. Pružné lamely roštu udrží tělo anatomicky ve správné poloze. Na výběr máte ze širokého spektra nejrůznějších typů matrací, jako jsou matrace latexové, polyuretanové, pružinové či matrace z viskoelastických pěn. Výrobce dřevěné postele by vám měl doporučit nejvhodnější rošt i matraci k vámi vybranému rámu postele.

Kde koupit postel z masivu

Pokud toužíte po opravdu kvalitně zpracované posteli z masivu, porozhlédněte se u truhlářů či v menších rodinných dílnách, které si dřevo na výrobu postelí sami těží a opracovávají.

Firma Nábytek Krajča se zabývá výrobou nábytku již řadu let. V sortimentu e-shopu nechybí jednolůžkové a manželské postele z masivu, jejichž přesné rozměry si můžete sami určit a nechat si tak postel vyrobit na míru. Postele jsou vyrobeny buď z měkkých dřev, jako je smrk a borovice, a pak jsou cenově dostupnější, ale mají nižší pevnost a životnost. Nebo si můžete jako materiál vybrat tvrdé dřevo, buk nebo dub, jež zaručují vysokou kvalitu a opravdu dlouhou životnost postele.