Všestranný komín pro odvod spalin

Proč je dobré soustředit se na komín? Komíny jsou nezbytnou součástí každého domu. Každý dům potřebuje ventilaci a některé i odvod spalin, záleží pouze na tom, jakým způsobem máte realizováno vytápění. Podle druhu paliva vznikají různé spaliny, které mohou ovlivňovat materiál povrchu komínu. Pokud topíte plynem, vzniká pouze menší množství spalin, které nejsou nijak zvlášť agresivní. Stačí proto mít komín s nižší odolností vůči chemickým látkám.

Používáte-li však pro vytápění tuhá paliva, vznikají mnohem agresivnější kyselé spaliny, které mohou snadno a poměrně rychle narušit povrch komínového systému. Proto je třeba věnovat kvalitě komínového potrubí zvláštní pozornost. Komíny se vyrábí z různých materiálů, univerzálním řešením pro každý druh spalin jsou nerezové komíny, ty jsou totiž maximálně odolné vůči působení vlhkosti, extrémních teplot i agresivních spalin. Díky tomu se vyznačují velmi dlouhou životností a nulovou potřebou údržby.

Nerezové komíny mají ještě spoustu dalších výhod, které vyplývají z konstrukčního řešení a materiálu komínu. Jednou z nich je nízká hmotnost komínu, která zaručuje velmi pohodlnou manipulaci a snadnou instalaci komínu, tu navíc usnadňuje ještě fakt, že nerezové komíny se nedodávají vcelku, ale po jednotlivých dílech, ze kterých se výsledný komín sestavuje. Nerezové komíny jsou tedy taková stavebnice, kterou si každý může poskládat, jak potřebuje. Díky tomu tedy máte možnost sestavit si komín podle vašich požadavků nebo možností interiéru, vyhnout se případné překážce a vést komínové potrubí, kudy je třeba.

Dále bývá u komínů poměrně častým problémem napojení na kouřovod. Každý kouřovod má totiž jiný průměr a běžné komíny nemají tak rozsáhlou škálu redukcí, aby bylo možné je napojit kamkoli. Nerezové komíny vám nabízí široký sortiment různých velikostí jednotlivých dílů a zejména velký počet různých redukcí, takže si můžete být jistí, že na váš kouřovod rozhodně naleznete na Komíny-nerez.cz tu správnou.