4 rychlé tipy jak na problematické vlasy

Naučte se několik jednoduchých a rychlých tipů jak zvýšit objem, se zbavit statických nebo krkatých vlasů. Postavte se vaší vlasové noční můře čelem. Potřebujete k tomu jen základní kadeřnické potřeby.

Jak na zplihlé vlasy?

Zplihlé vlasy jsou častým problémem hlavně po ránu. Ale co s tím? Základem je jistě šampon a kondicionér pro objem vlasů, ale ne vždy je ráno čas si vlasy mýt. Chcete-li oživit ochablé vlasy během dne nebo při ranním shonu, hoďte vlasy dopředu a naneste na ke kořínkům lak ve spreji. Získáte okamžitý objem, který lze formovat prsty.

Jak na statické vlasy?

Ztrátou vlhkosti dochází k elektrizování vlasů. Ve velké nouzi tedy pomáhá vlasy lehce navlhčit. Pokud se problém se statickými vlasy týká právě vás, je samozřejmě základem používat správné kadeřnické potřeby. To znamená hydratační šampon a kondicionér. Statické vlasy jinak rychle zaženete sprejem na vlasy, ale je to jen krátkodobé řešení.

Jak na neposedné vlny a kudrny?

Kudrnaté vlasy jsou zpravidla sušší než rovné vlasy. Snadno se zacuchají a mohou mít sklon k lámání. Již z tohoto výčtu vlastností vyplývají možné trable. S kudrnatými vlasy je to jedno velké překvapení, protože nikdy nevíte, jak budou po uschnutí vypadat. Kudrnaté vlasy rozhodně nikdy za sucha nečešte a nikdy večer neuléhejte s mokrými vlasy. Oba tyto scénáře by se vám velice vymstily. U vlnitých vlasů se vám budou hodit kadeřnické potřeby, jako jsou hydratační šampon s kondicionérem, olejíček, maska na vlasy a popřípadě fén s difuzérem. Pokud jsou vlasy suché bez tvaru, zkuste je trochu namočit (ideálně lehce postříkat vodou z rozstřikovače), prsty upravte tvar a lehce vlny jakoby pomačkejte. Vlasy budou poddajnější, pokud nanesete do konečků olejíček.

Jak na zacuchávající se vlasy?

Ideální je při každém mytí používat kondicionér, který vlasy zjemní. Pokud si zrovna vlasy mýt nechystáte, naneste na vlasy několik kapek lehkého mléka a vmasírujte do vlasů. Pro jemnější vlasy se doporučuje použít spíše sprej, aby nedošlo k jejich zplihnutí.

Správné kadeřnické potřeby

Pro udržení krásných vlasů je nutná dlouhodobá a správná péče. Ta zahrnuje kvalitní kadeřnické potřeby pro konkrétní typ vlasů. Nikdy nezapomínejte na kondicionér a nevynechávejte ani pravidelné použití masky na vlasy.