Letos také my vyrážíme do Chorvatska

Letní prázdniny se již pomalu, ale jistě blíží. Do jejich propuknutí zbývá jenom několik dnů. Co to pro vás znamená? Že je právě teď nejvyšší čas vybrat svou dovolenou – jestliže jste tak neučinili do dnešních dnů. Český národ se dělí přibližně na tři skupiny. Na ty, kteří si jednoduše nedokážou představit letní dovolenu bez zlatavého sluníčka a azurového moře, na ty, kteří každý rok prozkoumávají krásy naší republiky a poslední jmenovanou skupinou jsou ti, kteří na dovolenou zkrátka neodjíždějí. Jestliže spadáte do první zmíněné skupiny, je zcela jasné, že během procházení jednotlivých nabídek letních dovolených narazíte také na velmi oblíbené Chorvatsko. Proč byste měli k Jadranu zamířit letos i vy? To vám řekneme na následujících řádcích!

Jaderské pobřeží stále patří mezi cenově dostupné dovolené. A výborná dostupnost se týče také dopravy do cílové destinace. Zvolit pochopitelně můžete jak leteckou přepravu, tak dopravu autobusem, přesto však drtivá většina dovolenkářů do Chorvatska míří po vlastní trase – čili automobilem. Jelikož je již Chorvatsko součástí EU, je přechod hranic o něco jednodušší. Co se týče ubytování, pak zde máte opravdu nepřeberné možnosti. Buďto si můžete najít ubytování v luxusních hotelích, apartmánech nebo u místních obyvatel v soukromí. Poslední zmíněná možnost je samozřejmě nejlevnější.

A jak následně bude vaše dovolená vlastně ve své podstatě probíhat? Jakmile se na místě aklimatizujete, určitě hned vyrazíte k moři. Pláže jsou u chorvatského pobřeží písčité i oblázkové. Překrásný podmořský život je samozřejmostí. Při potápění pod mořskou hladinou zapomenete na každodenní strasti a starosti všedního života. Pokud vás po určité době přestane potápění bavit, vyzkoušejte některou z nově vybudovaných cyklistických stezek nebo stezek pro pěší. Kromě toho pochopitelně nezapomeňte prozkoumat zdejší památky i lahodné speciality včetně vyhlášené Rakije.