Poptávka po nemovitostech v moravskoslezském regionu dále narůstá

Ubytování v moravskoslezském regionu bylo téměř odedávna spojeno především s těžbou uhlí a s tím souvisejícími průmyslovými obory. Ostrava byla nazývána ocelové srdce republiky. Časy se avšak proměnily a těžba uhlí ustává, v činnosti zůstává pouze nemnoho dolů v karvinské části Ostravsko-karvinského revíru. Lidé v regionu jsou nuceni vyhledávat nové příležitosti na trhu práce, i přesto ale zájem o ostravské reality neutuchá.

Výše zmíněný region se proměňuje v centrum kultury a administrativy. Hodně populární je kupříkladu multižánrový hudební festival Colours of Ostrava, jenž navštíví každý rok tisíce fanoušků. Další turisty populární památky jsou spojené s naturelem tohoto místa, například muzeum hornictví na Landeku.

Vedle průmyslového ostravsko-karvinského regionu se představuje nedaleká Opava jako průzračný klenot. Taky se označuje jako hlavní město Slezska. Opava je už tradičně spíše město spjaté s kulturou, své sídlo tady má i památník Petra Bezruče… Proto je po realitách v Opavě velká poptávka. Poblíž zmíněných měst jsou přírodní krásy, lákavé pro mnoho návštěvníků. Z prvně zmíněného města je to kousek do Moravskoslezských Beskyd a na západní stranu, pár desítek kilometrů od Opavy začíná podhůří kopců v Jeseníkách.

Slezsko má i často opomíjenou část dějin. Na blízkém Hlučínsku bylo pro jejho obyvatele možné mít ještě před pár lety dvě občanství, české a německé. Tento malý region byl totiž k Československu přidán po téměř dvou stovkách let odloučení roku 1920. A tak místní z této oblasti okresu Opava dostávali práci v Evropské unii ještě dřív, než do ní vstoupila ČR. Pracovní uplatnění v Opavě ale existuje. V hledání práce pomáhají například internetové stránky, které průběžně mění inzeráty.