Vinylové tapety aneb Stěny nemusí být bílé

Představte si, že se nacházíte v prázdné místnosti s bílými stěnami. Jaký z ní budete mít pocit? Asi žádný, protože je dokonale neutrální. Toho se však ve většina interiérů chceme vyvarovat. Pocity z místností, ve kterých se právě nacházíme, jsou pro nás důležité, je tedy třeba je něčím podnítit. Jakmile už je interiér zařízený, dostane duši a promlouvá k nám podle záměru majitele. Nábytek však není všechno, co do interiéru patří. Máte-li zdi místnosti stále holé a čistě bílé, stále k dokonalosti něco schází. Může to být barva, malba, tapeta, obraz nebo také samolepící dekorace na stěnu.

V současné době jsou velmi populární tapety, které se opět vrací do módy. Jejich využití je prakticky neomezené, můžete mít tapety na stěně v obývacím pokoji stejně dobře jako v dětském pokoji, pracovně nebo na chodbě. Speciálním typem tapet jsou fototapety, které nesou estetický vzor nějaké krajiny, vašeho oblíbeného města, automobilu, zkrátka všeho, co lze vyfotografovat. Fototapety se obvykle skládají z několika částí, které na sebe přesně navazují a vytváří tak kompletní obraz. Fototapety jsou obzvlášť vhodné do obývacích pokojů místo obrazu, do dětského pokoje, kde nesou obrázek oblíbeného kresleného hrdiny z pohádek nebo jiný motiv vhodný pro vaše ratolesti.

Často používané jsou také 3D tapety, které vytváří dojem trojrozměrného obrazu. Co se týká dalších dekorací, samolepící dekorace na zeď se velmi dobře vyjímají také v jakékoli místnosti, můžete je nalepit na obklady v koupelně, na zeď v jídelně nebo vyzdobit obývací pokoj kolem pohovky. Použití záleží pouze na vás, dekorativní samolepky jsou velmi atraktivní a kreativní, můžete si z nich sestavit libovolný ornament, kombinovat je a vytvářet na stěně originální obrazce. Fantazii se meze nekladou, pořiďte si proto i vy dekorativní samolepky na zeď a vytvořte si u vás doma či v kanceláři příjemný prostor pro bydlení, práci či zábavu.