Chraňte svůj sluch

Nebezpečí ztráty nebo poškození sluchu je pozvolné, je však nevratné a je doprovázeno celkovým ztížením kvality života bez šance na jeho zlepšení Teprve člověk postižený těžkou nedoslýchavostí ví, jaký význam má dobrý sluch a jak je důležité si jej chránit.

 

Nedoslýchavost z nadměrného hluku se léta drží na přední pozici mezi přiznanými nemocemi z povolání. Vzniká nejčastěji nenápadně a bez bolesti. Ztráta sluchu je pozvolný, zákeřný proces. Nebezpečí poškozující sluch je často příliš pozdě rozpoznáno. Permanentní hluk na pracovišti navíc způsobuje, často nevědomě, stres u zaměstnanců. Stresové situace vytvářejí riziko snížení koncentrace. Toto může mít negativní vliv na pracovní výkon a zvyšuje se riziko úrazu z nepozornosti.

Jednou z možností, jak sluch na pracovišti chránit, je používání ušních zátek uvex high-fit. Tyto výrobky na ochranu sluchu se vyrábí individuálně podle tvaru zvukovodu každého pracovníka.

Díky perfektnímu vytvarování nezpůsobují otlaky ve zvukovodu a nabízí nejvyšší možný komfort nošení s maximální schopností vnímat lidskou řeč a signální tóny. Protože tato individuální ochrana sluchu překrývá pouze menší část vnějšího ucha, nevznikají žádné potíže s nepříznivým působením prachu či potu. Ušní zátky uvex high-fit jsou vybavené filtrem, který lze zvolit podle hlukové hladiny na konkrétním pracovišti. Zhotovení individuálních ušních zátek vyžaduje vytvoření odlitků ušních kanálků. Tyto odlitky zhotovují odborně proškolení pracovníci uvexu přímo na pracovišti zájemce o ušní zátky uvex high-fit.

Dodavatelem těchto individuálních ušních zátek a kompletního sortimentu ochranných pracovních pomůcek značky uvex v České republice je společnost UVEX Safety CZ, k.s. z Rychnova nad Kněžnou.

 

http://www.uvex-safety.cz/cz/produkty/ochrana-sluchu/vyhody-produktu/