Sanační práce zatočí s vlhkým zdivem

Sanace vlhkého zdiva se provádí v případě, že do zdiva pronikla vlhkost a tím ho nevratně poškodila. Že je zdivo navlhlé, nemusí být v první chvíli zřejmé. Po jisté chvíli se však v postiženém místě objeví solné výkvěty, mapy či dokonce plíseň. V tu chvíli je již jasné, že je se zdivem něco špatně a je potřeba problém urychleně řešit.

Koho povolat na sanaci zdiva

V prvé řadě je třeba zdůraznit, že proces sanace zdiva vyžaduje poměrně vysoké nároky na odborné provedení. Proto vždy v takovéto situaci je potřeba povolat odborníky, kteří mají v oboru dostatečné zkušenosti. Ideální volbou je zavedená firma, která má více pozitivních referencí, šikovné řemeslníky a v neposlední řadě také díky délce působnosti na trhu stojí na pevných základech.

Injektáž zdiva

Jakým způsobem bude sanace zdiva provedena, řekne povolaný odborník. Ve většině případů se využívá metoda zvaná injektáž zdiva. Ta se provádí tak, že se do postiženého zdiva navrtají otvory, které se následně vyplní hydroizolační směsí. Tato směs vytvoří ve zdivu neproniknutelnou bariéru, která nedovolí okolní vlhkosti páchat další škody. Hydroizolační vrstvu je možné do zdiva dodat i jinými způsoby. Ty nachází své uplatnění ve chvílích, kdy tuto relativně snadnou a dobře proveditelnou metodu není možné z jakýchkoli důvodů použít.

Zednické práce

Proces sanace zdiva zanechá znatelné a viditelní zásahy ve zdivu. Je tedy téměř vždy třeba provést zednické práce. Pokud firma realizující sanační práce má ve svém portfoliu i práce zednické, je to velká výhoda z finančního i časového hlediska.