Oživte dětský pokoj tapetou na zeď

Máte malé děti a nechcete kvůli nim každé dva týdny malovat? Děti kreslí na cokoli, z vlastní zkušenosti to znám, vzpomínám si, jak můj bratr kreslil pastelkami na stěny autíčka, sluníčka, prostě to, co ho zrovna napadlo. Tapeta chrání vaše zdi, snadno ji vyměníte nebo v případě potřeby odstraníte. Navíc moderní dětské tapety nesou krásné vzory hrdinů z dětských animovaných pohádek, které se budou vašim potomkům zaručeně líbit.

Dětské tapety musí splňovat celou řadu nezbytných kritérií. Jistě chcete, aby tapeta, kterou nalepíte vašemu dítěti do pokoje, byla praktická, s krásným barevným motivem, levná a samozřejmě zdravotně nezávadná. Pro nejmenší děti je vhodné zvolit tapety papírové. Ty jsou poměrně levné, takže se nezhroutíte, když tapetu dítě pokreslí nebo poškodí. Navíc děti rychle rostou a asi těžko budete moct nechat dceři na zdech pokojíčku tapetu s vílou Zvonilkou, když už je jí patnáct let. Papírové tapety pro děti se prodávají ve velkém množství nejrůznějších vzorů, stačí si vybrat.

Pro větší děti jsou nejvhodnější vliesové tapety s poněkud dospělejšími motivy. Vliesové tapety jsou mnohem odolnější než papírové, jsou vyrobeny z buničiny a textilních vláken, proto není tak snadné tapetu zničit jako v případě papírové. Vliesové tapety se snadno lepí, s aplikací vám může pomoct i vaše dítě, bude si tak tapety mnohem více vážit. Zvláštním druhem jsou 3D tapety pro děti, které po nalepení vyvolávají dojem trojrozměrného obrazu. Samozřejmostí je zdravotní nezávadnost všech dětských vliesových tapet.

Pokud se nechcete zaobírat tapetou s dětským motivem, můžete vašemu potomkovi pokojíček vyzdobit také pomocí dekoračních nálepek. Samolepící dekorace se vyrábí v nepřeberném množství barev, vzorů a velikostí, můžete si tak vybrat třeba vlak jedoucí po stěně po obvodu celého pokoje, spletitou síť silnic nebo hejno barevných motýlků, záleží pouze na vás.