Moderní krby i kamna pro praktické vytápění

Letos sice žádná tuhá zima nebyla, ale spoléhat se na to, že takové budou i zimy příští, není radno. Proto je třeba dům vybavit otopným systémem, který zvládne dům vytopit na příjemnou teplotu i při tuhých mrazech. Při stavbě nebo rekonstrukci domu je proto na topení třeba brát ohled, dobré je předem si rozmyslet, zda budete vytápění vašeho domu realizovat plynem, elektrickým kotlem, tepelným čerpadlem nebo krby či kamny na tuhá paliva.

Krby a krbová kamna skýtají jejich majitelům citelnou výhodu, jsou to totiž zdroje tepla velmi úsporné a navíc také ekologické. Problémem tepelných čerpadel je vysoká pořizovací cena a především schopnost vytopit domácnost na komfortní teplotu pouze do pětistupňového mrazu. Jakmile mrzne víc, čerpadlo už nezvládá dodávat do domácnosti dostatek tepla. Plyna a elektrická energie se značně prodražují dlouhodobějším provozem. Vypadá to tedy, že jako ideální zdroje tepla do domácnosti slouží krb nebo krbová kamna.

Celkově náklady na stavbu krbu nejsou nijak příliš vysoké, náklady na samotné vytápění jsou potom mnohem nižší než u ostatních druhů vytápění. Krby poskytují výhodu také v tom, že vám doma navodí zcela originální atmosféru. Hořící oheň, ze kterého sálá teplo a který můžete sledovat, dopřeje vaší domácnosti příjemnou atmosféru, kterou si můžete vychutnat spolu s vaší rodinou, přáteli nebo partnerem. Mnozí se bojí topení tuhými palivy z důvodu nepořádku. Krby jsou však čistým zdrojem tepla, hoření se odehrává za uzavřenou prosklenou krbovou vložkou, která neubírá nic skvělé atmosféře, naopak zabraňuje vniknutí kouře, prachu nebo sazí do interiéru. Ve vašem obývacím pokoji tak budete mít vždy čisto. Vedle krbové vložky budete potřebovat ještě krbovou obestavbu. Krbové obestavby, které si můžete k vašemu krbu objednat na Krby-stavba.cz, dodávají krbům originální vzhled. Krb se díky krbové obestavbě stává dominantou interiéru. Můžete si vybrat materiál, barvy i styl krbové obestavby tak, aby vyhovoval vašim představám a požadavkům.