Maximálně praktický komín

Lámete si hlavu, proč tolik domů kolem vyměnilo staré komíny za nové? Hlavním důvodem je potřeba dosáhnout levnějšího vytápění a tudíž změna otopné soustavy z plynové na tuhá paliva. Při spalování tuhých paliv totiž vznikají poměrně agresivní spaliny, které mohou nepřipravený komín rychle poničit. Dříve se mnohem víc topilo plynem, spaliny z plynu jsou poměrně neškodné a i zděný komín tak vydržel dlouho sloužit. V dnešní době ale ceny plynu neustále stoupají a lidé nemají tolik peněz, aby si mohli dovolit na plynem vytápět, proto se do módy dostává stále více topení tuhými palivy.

Ze dřeva a zejména dřevěných briket se postupně stal hit, stačí vybudovat odolnější komín a můžete si užívat levné a ekologické vytápění. Dříve používané zděné komíny jsou náchylnější k poškození působením kyselých kondenzátů z tuhých paliv, proto se u nás často přechází na nerezové komíny. Ty se pochlubí velmi dobrými praktickými vlastnostmi, vydrží působení i extrémních teplot a jejich změn, nevadí jim vlhkost a celkově jsou značně odolné. Nerezové komíny jsou vyrobeny z vysoce kvalitní nerezové oceli, která zaručuje komínu jeho velkou odolnost a zároveň mu poskytuje také nízkou hmotnost, díky které se s nerezovým komínem velmi dobře manipuluje.

Elektronický obchod Komíny-nerez.cz, kde naleznete široký sortiment nerezových komínů, vám dodá celý set nerezového komínu se vším všudy nebo si můžete váš komín sestavit z jednotlivých dílů přesně na míru. To upotřebíte zejména u starších domů, kde doděláváte komín dodatečně a potřebujete se vyhnout nějaké překážce. Komín nerez vám poskytne dostatek různých kolen a dalších dílů, pomocí kterých se překážce snadno vyhnete a sestavíte nerezový komín na míru. Nerezový komín má také výhodu v designu, nerez je v módě nejen v interiéru, ale i v exteriéru, váš dům bude s nerezovým komínem vypadat ještě moderně a stylově.