Airsoft zbraně – jak se o ně starat?

Airsoft – populární fenomén dnešní doby, který je rozšířenou a oblíbenou aktivitou pro mnoho skupin lidí. Chodily jste si jako malí kluci k tátovi do stodoly tajně zastřílet ze vzduchovky a teď toužíte vyzkoušet něco jiného? Airsoft také slouží jako vítáná volba  pro skupinku kamarádů, kteří se chtějí pobavit nebo také jako věrohodná simulace reálného konfliktu. Pokud se rozhodnete vyzkoušet airsoft na vlastní tělo, určitě by jste neměli opomenout několik zásad jak používat plynové pistole pro airsoft. Zde přinášíme několik rad a tipů, které by se vám mohly hodit.

Počasí a teplota do kterého jsou airsoft zbraně vyráběny se pohybuje okolo nad stupnicí 11°C. V žádném případě se nedoporučuje používat zbraň v nižších teplotách. Při velmi nízkých teplotách dochází zmrazení jednotlivých součástí zbraně, navíc expandující plyn se ochazuje. U některého typu airsoft zbraně  je využití v zimě naprosto nemožné, jelikož se nedají takřka vůbec naplnit plynem.

Munice je jedním z důležitých parametrů, kvalitního airsoftového vybavení. Nekvalitní kuličky, mohou poškodit vnitřní mechanismus zbraně a nenávratně ji tak zničit. Jako nejlepší munice se  uvádí například bezešvé a leštěné střelivo. Dbejte také na pravidelnou údržbu zbraně. Doporučuje se pravidelně promazávat všechny kluzné a pohyblivé součásti, podavač koulí v zásobníku nebo těsnění. Vhodným přípravkem je například silikonové mazivo.

Plnění zásobníku má své zásady. Tou první je určitě ta, že když plníte zásobník plynem, dno musí směřovat směrem nahoru. Dávejte si pozor také na plnící trysku, která musí být kolmo ventilku zásobníku. V opačném případě si můžete relativně brzy a lehce zničit ventilek v zásobníku. Co se týče samotné doby plnění, tak ta je závislá na samotné kapacitě zásobníku. Pokud budete mít zásobník například o objemu 50 kuliček, postačí vám 5 sekund.