Učte se angličtinu

Chcete se naučit anglicky, snadno a rychle? Tak pokud nemáte vrozený talent na jazyky asi vás zklameme… zas tak rychlé a snadné to není. Stojí to čas, občas i nervy, a nebudeme si nic nalhávat, i peníze.  Ale výsledek stojí za to! Na internetu si můžete přečíst články, zhlédnout svůj oblíbený americký film v originálním znění, a jako bonus se domluvíte na dovolené téměř ve všech koutech světa.

Angličtina se využívá nejen v osobním životě, ale také v pracovním. Díky dobré znalosti anglického jazyka můžete získat lepší pracovní nabídky a v dnešní době se už od každého očekává, že minimálně jeden jazyk ovládá.

Jak si tedy nejlépe zlepšit angličtinu nebo se ji od základů naučit? A kterým chybám se vyvarovat?

Vybírejte pečlivě

Pokud se rozhodnete pro placený kurz, tak pozor – Není kurz jako kurz. Přečtěte si reference na internetu, srovnejte nabízené služby a cenu. Ne vždy to nejdražší, je to nejlepší. Vyberte si kurz, kde se dostane na teoretické znalosti, ale hlavně také na praxi a mluvení. Když jsem se já osobně rozhodovala, který kurz by pro mě byl ten nejvhodnější, zadala jsem do googlu angličtina Ostrava a vyjela mi poměrná široká nabídka jazykových škol. Rozhodněte se také, zda budete chtít navštěvovat kurz s více lidmi nebo dáte přednost individuální výuce, případně studium ve formě angličtina online.

Čím častěji, tím lépe

Anglicky se nenaučíte po dvou hodinách jednou týdně. Čím častěji budete docházet na kurz a učit se doma, tím dříve a lépe vám to půjde. Nezapomeňte, češtinu jste také slýchávali a učili se několik měsíců, než jste si troufli na první slovo „mama“. Pokud vycítíte, že již nějaké znalosti máte, můžete začít sledovat filmy bez českých titulků, ze srandy si pokecat anglicky s kamarádem jednou týdně u piva, nebo si můžete najít tzv. penfriends, se kterými si procvičíte psané slovo.

Nepodvádějte!

Jakmile budete zapsaní v kurzu, snažte se poctivě na něj docházet a domácí úkoly dělat pečlivě a bez podvádění. Neděláte to pro dobrou známku, aby na vás rodiče byli pyšní, děláte to pro sebe. Neberte angličtinu jako povinnost, ale jako nový koníček. Uvidíte, že jakmile se do toho dostanete a půjde vám to, začne vás to i bavit.

Nestyďte se

Nebojte se mluvit. Pokud se stydíte před ostatními, vyzkoušejte individuální kurz anglického jazyka, kde budete pouze sami s lektorem. Takový kurz nabízí například jazyková škola Ostrava. Vyučující je zde od toho, aby vám pomohl, ne aby se vám smál nebo si v duchu říkal, jak jste neschopní. Nemusíte se bát, na takový přístup nenarazíte. Každý nějak začínal, včetně vašeho nového učitele. Lektoři vám vycházejí vždy vstříc a rádi poradí i mimo čas výuky. Pokud byste i přes stydlivost preferovali výuku ve skupině, můžete „naverbovat“ své známé, příbuzné nebo kolegy z práce.

Vyrazte mezi lidi!

A nemyslíme tím, že si máte jít sednout s kamarády do hospody, ale zaplatit si kurz angličtiny. Proč? Protože pokud se budete učit sami doma, nikdy nezjistíte, co děláte špatně. Nejčastěji se dělají chyby ve výslovnosti. Existují sice programy a učebnice s CD, které vám předříkávají slovíčka i věty, ale CD vám nikdy neřekne, že špatně pokládáte přízvuk nebo vyslovujete. A s CD si také nikdy spontánně anglicky nepopovídáte.

 

Teď již máte základní informace o tom, co očekávat a jak se nejlépe naučit angličtinu. Tak hurá do toho, čeká na vás celý svět!