Lukrativní pozemek na pražské Pankráci jde do dražby

Pozemek o výměře téměř 9.500 m2 na křižovatce Na Strži/Jeremenkova/Olbrachtova bude od 17. do 21. července 2015 dražen v největší elektronické dražbě na portálu www.ElektronickeDrazby.cz. Vyvolávací cena je 80 mil. Kč.

„Jedná se v současné době o jednu z nejlukrativnějších developerských příležitostí v Praze, ne-li vůbec tu nejlukrativnější, a to především díky strategické poloze a možnému širokému spektru využití pozemku,“ říká organizátor dražby Ivo Gavlas a dodává: „To, že se pozemek bude dražit elektronicky, jej činí ještě zajímavějším, protože účastníci dražby zůstávají v naprosté anonymitě, což je velkou výhodou především z pohledu konkurenčního soupeření mezi jednotlivými dražiteli.“

Dobrovolná dražba pozemku o výměře 9.356 m2 leží přímo u plánované stanice metra D Olbrachtova a přiléhá frekventované křižovatce Na Strži/Jeremenkova/Olbrachtova. Nachází se na něm čtyřpodlažní administrativní budova, montovaná hala s provozem autoservisu (nyní ŠKODA) a menšími obchodními jednotkami a venkovní parkoviště. Pozemek je dle platného územního plánu Prahy zařazen do funkce VN – nerušící výroba a služby, která umožňuje stavby pro nerušící služby a výrobu, administrativní budovy, obchodní zařízení a další.

Jedná se o třetí největší dražbu v tomto roce, přičemž předchozí dvě byly kamenné a ani u jedné nebylo učiněno nejnižší podání. „Elektronické dražby představují budoucnost dražeb. Je zachována naprostá anonymita, neboť dražitel vystupuje pouze pod ID číslem. Tudíž může dražit například přímo majitel firmy, což se na kamenných dražbách děje velmi zřídka a jsou využíváni pověření zástupci. To jednoznačně zvyšuje atraktivnost elektronických dražeb a jejich úspěšnost,“ vysvětluje výhody Ivo Gavlas.

„Elektronické dražby představují nejtransparentnější způsob zpeněžování majetku a jsou vhodné pro všechny typy prodejů, u kterých je požadována transparentnost, ať už ve veřejném nebo soukromém sektoru. Zároveň nabízí výhody pro obě strany. Pro kupující je to férové a otevřené prostředí, neboť dražba trvá tak dlouho, dokud dražitelé přihazují, což se ihned zobrazuje na stránce dražby. Pro prodávající je to snaha o maximalizaci zisku s minimem nákladů,“ popisuje výhody dražeb David Hlinka, ředitel projektu www.ElektronickeDrazby.cz.

Informace o dražbě

Termín: 17. až 21. července 2015

Nejnižší podání: 80.000.000,- Kč

Velikost pozemku 9.356 m2

Stávající čtyřpodlažní administrativní budova užitná plocha: cca 2.200 m2

Montovaná hala včetně přístaveb užitná plocha: cca 3.700 m2

Zpevněné plochy (parkoviště a manipul. plocha:) cca 2.750 m2

Veškeré inženýrské sítě na pozemku

Budovy jsou trvale užívány

Prohlídky:

  1. 6. 2015 v 14:00 hod.
  2. 7. 2015 v 14:00 hod.

Internetový portál www.ElektronickeDrazby.cz uveřejňuje informace o vyhlášených elektronických dražbách realizovaných prostřednictvím elektronického dražebního portálu www.ElektronickeDrazby.cz včetně informací o dražbách připravovaných, průběhu jednotlivých dražeb, výši vydražené ceny, jakož i další údaje. Dražební portál je společným projektem firem GAVLAS s.r.o. a JH Partners s.r.o.