Tipy a rady: dle čeho vybrat náhradní díly do auta?

Oprava vozidla se stává s jeho rostoucím věkem nevyhnutelnou událostí, která nemine téměř žádného pravidelného řidiče. Největší problém pro každého řidiče je, že originální díly jsou příliš drahé. Proto, jako vhodná alternativa dobře poslouží neoriginální díly, které jsou cenově dostupné a na internetu můžeme vybírat z širokého výběru. Když vybíráte náhradní díly do auta, je zapotřebí dodržovat určité zásady, díky kterým se vyhnete následným komplikacím v podobě vyšší ceny nebo nefunkčnosti. Máme pro vás několik tipů, čeho se držet.

Vrakoviště jako poslední možnost

Cenově velmi výhodná a přitažlivá nabídka, avšak zde si s kvalitou moc nepotykáte. Proto je tahle varianta doporučená především pro auta, které se řadí do kategorie nejstarších a cenově nejdostupnějších. Je zde velké riziko, že díly nebudou funkční a často je jejich původ spojen s kriminální činností. Obecně je dáno, že na vrakoviště je nejvhodnější shánět autodíly pro 15 a více let staré vozidla.

Dávejte si pozor na tržiště

Pokud se vydáte na tržiště a zájem ve vás vzbudí extrémně levné náhradní díly v krabici s logem automobilky, s největší pravděpodobností se bude jednat o tkz. fake neboli podvrh. Pro jistotu se jim vyhněte.

Stav vozidla

Pokud jste majiteli čerstvého vozu, který nedávno vyšel z výroby, raději volte náhradní díly originální. Je zde také možnost zajít do servisu, kde můžete zažádat o neoriginální díly, ke kterým vám obsluha servisu musí doložit osvědčení, že splňuje požadované kvality při montáži automobilů.

Internet jako spolehlivý prodejce

V dnešní době je internetové prostředí jedním z nejrozsáhlejších a nejvýhodnějších trhů na světě. Podobně rozsáhlou nabídku naleznete i v kategorii Auto – moto. Doporučujeme například eshop s autodíly Carsshop.cz , který nabízí výběr od více jako 11 výrobců a k dispozici máte 28 automobilových značek jako jsou například náhradní díly BMW, Ford, Škoda nebo Volkswagen a mnohem více.