Aulix.cz – funkční svítidla do celého domu

V interiéru se potřebujete cítit dobře. Velký podíl na celkové atmosféře má světlo, pokud je místnost správně osvětlena, působí příjemně, prostorně a vzdušně. K tomu slouží široké spektrum svítidel, ze kterých můžete vybírat. Svítidla interiéru dodávají nejen dostatek světla, ale také designový vzhled. Stolní lampy, lustry, osvětlení, které lze umístit na podlahu nebo na zeď, to jsou některé ze základních možností, jaká svítidla máte k dispozici pro prosvětlení vašeho bytu či domu.

Obvykle jsou základním druhem osvětlení lustry. Především tam, kde není dostatečný přísun denního světla, jsou základem veškerého osvětlení. Přestože dnes lustry chápeme ve většině pokojů jako nezbytnost, není nutné, abychom při jejich výběru upadali do obvyklých klišé. Je třeba brát v potaz celkový styl místnosti a výběr mu přizpůsobit, zohledněte dále také výšku stropu pokoje, kam chcete centrální světlo umístit. Ve vyšších místnostech si můžete dovolit masivnější visící lustr a popustit uzdu vaší fantazii. V ostatních místnostech vás nejspíše čekají klasická stropní svítidla.

Ať chcete nebo ne, lustr nevykouzlí dostatek světla všude, často vznikají místa, kde není dostatečně vidět, ta jsou jako stvořená pro použití stojacích lamp. Stojací nebo nástěnné lampy vyhovují především místnostem s nižším stropem, který opticky prodlužují. Co když potřebujete doma také pracovat? Máte-li domácí kancelář, budete potřebovat také odpovídající osvětlení, sedíte-li za stolem, velmi často si sami na práci stíníte, proto je vhodné použít stolní lampy, které dodají dostatek světla, abyste dokonale viděli na práci.

Ideální pro osvětlení chodby nebo schodiště jsou bodovky, jako bodová světla se často využívají LED žárovky nebo halogenové žárovky, které jsou úsporné a poskytují velké množství světla. Vybírejte chytře, aby svítidla nebyla nudná, ale naopak podtrhovala styl každé místnosti, navštivte světelné studio Aulix a vyberte si.