S angličtinou hravě do světa

Dobrodružné výpravy, které čtete v knihách nebo cestopisné dokumenty v televizi. To je to, co se vám líbí. Ale nechcete zůstat jen u televize či knihy, naopak to chcete zažít na vlastní kůži. Ale pociťujete jednu slabinu – špatná angličtina.

V dnešní době chce cestovat každý. Pokud chcete dovolenou na Slovensku či v Chorvatsku, angličtina vás nemusí trápit. Pokud však chcete cestovat do různých zemí světa, angličtina se vám jednoznačně bude hodit.

A to, že neumíte anglicky, ničemu nevadí. Nic není nemožné, takže bariéry v anglickém jazyce můžete snadno odbourat.

Sledujte filmy a seriály v angličtině

První možností je sledování filmů a seriálů v angličtině. Můžete si k tomu přidat české titulky, díky kterým si anglická slovíčka budete díky podvědomí pamatovat lépe. V dalších fázích už budete rozumět i frázím, budete rozlišovat rozdíl mezi britskou a americkou angličtinou a třeba také pochytíte přízvuk.

Jediným omezením při sledování filmů a seriálů v anglickém jazyce je vaše pasivita. Sledujete filmy, učíte se slovíčka, posloucháte přízvuk, avšak nemluvíte. Takže i přesto, že máte dobrou slovní zásobu a umíte využít naučenou gramatiku, nebudete umět mluvit v cizině.

Cestování vám pomůže

Nejlepší je pustit se do toho zhurta. Sbalte si kufry a odjeďte do ciziny, kde se nedomluvíte česky, ale pouze anglicky. Nejprve to bude obtížné a každá ruka a noha vám bude při domluvě dobrá. Ale postupem času se vaše komunikace zlepší a vy tak budete umět hovořit plynule anglicky.

Alternativou jsou jazykové kurzy

Pokud nemáte rádi změny, ale preferujete plánování, je zde možnost využití jazykových kurzů. Díky nim se naučíte mluvit anglicky. Bude vás k tomu „nutit“ lektor a skupina cca 5 studentů, se kterými si budete v průběhu výuky povídat. Nebudete se stydět, naučíte se pohotově reagovat a zažijete příjemnou atmosféru. Jazykové kurzy v Ostravě jsou skvělou možností, jak se připravit na cestování kdekoliv po světě. A pokud nemáte čas a chuť někam dojíždět, můžete vyzkoušet angličtinu online.