Profi komín i vložka z nerezu

Komín je nezbytný na každém domě, který je vytápěn kamny, kotlem nebo krbem. Zajišťuje odvod nebezpečných spalin, které během vytápění vznikají, a tím se komín postará jak o příjemné bydlení, tak i o vaše zdraví. Jak nahradit starý kamenný komín? V dnešní době je nejlepší variantou komín nerezový. Působí moderně a nosí značku kvality. Další výhodou je jeho realizace, je prostorově nenáročný, takže nenaruší svou velikostí exteriér ani interiér. Díky nerezovému materiálu, ze kterého jsou komíny vyráběny, jsou lehké a tudíž nenáročné na jejich vestavbu. Nepotřebuje pevné základy, a tak jej lze umístit například přímo na fasádu domu.

Komín se skládá z několika jednoduchých ocelových částí, takže jeho stavba je časově zanedbatelná a zvládnete ji i vy sami. Samozřejmě pokud budete chtít svěřit instalaci komínu do rukou odborníků, komín může být hotový během jednoho dne. Stejné pravidlo platí i u jeho demontáže, která je také velmi jednoduchá a lze ji provádět opakovaně, takže přemístit nerezový komín na jiné místo není problém. Dalším plusem je jeho vysoká odolnost vůči povětrnostním vlivům a vysokému tepelnému namáhání, díky izolaci uvnitř komínu, jež je umístěna mezi vnitřní a vnější plášť. Není tedy riziko, že by komín popraskal nebo se jinak znehodnotil.

V případě, že máte rádi klasický vzhled kamenných komínů, ale zároveň byste si přáli mít výhody toho nerezového, je tu i pro vás snadné řešení, kdy se po vnitřních zdech komínu umístí nerezová vložka a plní stejný účel jako nový nerezový komín. S jeho údržbou si nemusíte lámat hlavu, stačíte na ni vy sami, čímž ušetříte za odborné čištění. Dlouhá životnost komínu je samozřejmostí a je vhodný pro všechny druhy topných paliv.