Rodinná pohoda a vytápění domácnosti v jednom 

Teplo rodinného krbu. Pro někoho jsou tato slova pouhou frází, jiní v něm vidí naprostou pravdu. Realita je taková, že k moderní domácnosti většinou krby patří. Jednak se pomocí krbových vložek dá jednoduše vytopit celá místnost, neřku-li celý dům, a jednak v sobě tento způsob vytápění skrývá jakési kouzlo. Sejít se večer u příjemného tepla a strávit pár chvil pohromadě, to má zajisté něco do sebe.

Teplo v celé domácnosti

Zajistit přívod tepla do celého domu je v dnešní době snadnou záležitostí, mnohem těžší bývá vybrat si z nabídky různých způsobů ten, který vám vyhovuje nejlépe. Jednou z možností, která neustále nabírá na popularitě je použití krbové vložky s výměníkem. Princip, na základě kterého fungují je velmi jednoduchý. Teplo, které vzniká spalováním ohřívá topné médium (vzduch nebo voda), se pomocí vhodně rozmístěných rozvodů vzduchu či vody distribuuje do celého domu. Výhody tohoto způsobu topení spočívají ve vysoké efektivitě vytápění a jeho čistotě.

Účinné topení peletami

Alternativu, co se týče topení krbem, tvoří peletová kamna. Jedná se o velmi úsporný systém vytápění, založený na inteligentních principech. Z ekonomického hlediska vás topení peletami potěší, kamna totiž disponují vysokou výhřevností a tím pádem i účinností. Topného materiálu tak nespotřebujete takové množství jako například při topení dřevem.

Sporáky na tuhá paliva – výhodný návrat ke kořenům

V případě, že jste fanoušci topením tuhými palivy, skvělým produktem pro vás mohou být sporáky na tuhá paliva. Vrátíte se s nimi do dob vašich babiček, které na nich vařily dobroty, na něž do dnešních dob rádi vzpomínáte. Mimo nostalgických pocitů se můžete těšit i na příjemné teplo, které se od takového sporáku bude šířit. Vyřešíte tak dvojí potřebu (topení a vaření) pomocí jednoho zařízení!