Ideální betonové ploty pro vaše soukromí

Kvalitní betonový plot plní několik zásadních funkcí. Jako každý plot především ohraničuje váš dům a pozemek. Dopřeje vám i vašim sousedům skvělý dekorativní prvek v podobě oboustranného betonového plotu. Jedná se o novinku na trhu, kdy je plot dekorován z obou stran. Tak bude plot malebně dokreslovat vaši zahradu a soused nebude protestovat, že jste mezi vaše domy postavili velké betonové monstrum. Betonový plot může dosahovat výšky až dva a půl metru, nejnižší možná výška plotu je jeden metr a šířka jednoho panelu je obvykle dva metry. S volitelnou výškou volíte zároveň i úroveň soukromí a bezpečí vašeho domova.

Jednotlivé betonové panely se při montáži vkládají mezi betonové sloupky. Jako dekorativní a estetický prvek můžete horní klasickou betonovou desku vyměnit za zaoblenou nebo dokonce zaoblenou desku s dekorativní mřížkou. Díky mřížce zároveň plot působí otevřeněji a vzdušněji. Dále můžete vybírat desky s motivy skládaného či štípaného kamene nebo ostré či baculaté cihly. Standardní barva betonu je šedá. Nově jsou nabízeny také barvy pískovcová, terakotová či antracitová. Beton je kvalitní stavební materiál, který se pyšní především odolností a pevností. Díky dostatečné pružnosti odolává nízkým i vysokým teplotám.

S betonovým plotem se dá velmi vyhrát, a proto je každý sestavený plot originálem. Originalitu tvoří individuální požadavky a představy, jaké by měl plot splňovat. Velmi oblíbená je kombinace betonového panelu spolu s dřevěnými latěmi umístěných v horní části plotu, ať už horizontálně nebo vertikálně. Mezi latěmi mohou být vzdušné mezery nebo mohou být připevněny těsně k sobě. Případně lze skloubit i dva vzory panelů a vytvořit z nich šachovnici. Vysoký betonový plot najde své využití při oplocení zahrady s bazénem, nižší plot najde své využití pro oplocení zahrádky před domem. Postavte si i vy betonový plot kolem vašeho domu a poznejte jeho kouzlo.