Pražané i letos vyčistili šatníky a pomohli potřebným

Trička, kalhoty, ale i toaletní potřeby a tolik potřebné zimní oblečení jako svetry, bundy či teplou obuv, přinášeli Pražané po dva dny na vybrané zastávky MHD, v rámci akce Někdy stačí málo, daruj, co nenosíš. Druhý ročník sbírkové charitativní akce společnosti JCDecaux se shledal s ještě větším ohlasem a zájmem ze strany veřejnosti než při svém loňském pilotním ročníku, účast narostla téměř o čtvrtinu a vybralo se celkem více než 1,8 tuny darů.

Veškeré dary, které lidé odevzdávali zaměstnancům společnosti JCDecaux na vybraných zastávkách, ale i finanční příspěvek předali Armádě spásy zástupci společnosti. „Opravdu nás těší, že se letos zapojilo více Pražanů než v minulém roce a děkujeme všem, kteří naši akci podpořili,“ říká k akci Pavel Slabý, ředitel společnosti JCDecuax a dodává: „I letos jsme kromě samotné organizace celé akce přislíbili finanční podporu a Armádě spásy jsme věnovali 40 000 Kč.“

Předání výtěžku z akce proběhlo v Centru sociálních služeb Bohuslava Bureše v pražských Holešovicích, kde šek z rukou Kamily Mortimer, obchodní ředitelky a Tomáše Tenzera, technického ředitele společnosti JCDecaux, přebrala za Armádu spásy Lenka Sadilová, ředitelka centra a Hana Kučerová, provozní vedoucí centra. „Chtěla bych poděkovat všem Pražanům, kteří se akce zúčastnili i společnosti JCDecaux za organizaci sbírkové akce. Velmi si toto vážíme,“ říká Lenka Sadilová. „Všechno darované oblečení, textil i hygienické a toaletní potřeby poputují přímo klientům našeho centra, kterými jsou lidé bez přístřeší, často ve složité sociální situaci,“ dodává.

Akce probíhala na pěti vybraných zastávkách MHD, kam mohli lidé přinášet nepotřebné oblečení či jiný textil a letos poprvé také hygienické a toaletní potřeby, které od nich přebrali zaměstnanci firmy JCDecaux. Společnost plánuje pro příští rok další sbírku a do budoucna by ráda rozšířila spolupráci i s dalšími organizacemi, které se věnují dobročinné a neziskové činnosti.

Společnost JCDecaux je světovým lídrem v oblasti venkovní reklamy a spolehlivým partnerem více než 3700 měst po celém světě, ve kterých buduje a spravuje městský mobiliář. Od roku 1994 provozuje městský mobiliář v Praze a zajišťuje kvalitní služby jako je výstavba a údržba zastávek MHD, odpadkových košů a veřejných toalet. V mnoha světových metropolích provozuje také samoobslužný systém jízdních kol. V loňském roce společnost oslavila 50 let své existence.