Lázně Luhačovice od dubna plošně zvýší mzdy o 10 %

Zvyšování mezd v Luhačovicích – odměna pro stávající a motivace pro nové zaměstnance

 

Dobrou zprávou pro 580 zaměstnanců akciové společnosti Lázně Luhačovice je plošné zvýšení mezd od dubna letošního roku a to o 10 procent. Zároveň pracovní doba zůstane kratší a v průměru činí 37,5 hodiny týdně. Informuje o tom výkonný ředitel společnosti Jiří Dědek.

 

„Jsme velice rádi, že dosažené výsledky naší akciové společnosti nám umožňují plošné zvýšení mezd o 10 procent. Naši zaměstnanci si to zaslouží. Pokud nám to ekonomická situace akciové společnosti dovolí, počítáme s růstem mezd i v budoucnosti. Závisí to však především na vnějších vlivech. Zároveň jsme hrdí na to, že jsme během lázeňské krize udrželi zaměstnanost a za 3 roky od ní dosáhnou naši zaměstnanci na mzdy o 20 % vyšší. Právě oni, respektive jejich nedostatek ve vylidňujícím se regionu, jsou hlavním limitem našeho růstu. K uspokojení převisu poptávky nám jen další budovy, lůžka a vany nepomohou. Potřebujeme nové lékaře, sestry i fyzioterapeuty. Stojí proti nám totiž jejich nedostatek v celém systému i jasná podpora státu nemocnicím a akutní péči. I když budujeme byty, nabízíme řadu benefitů a financujeme zaměstnanecké vzdělávání, tak je jasné, že musíme systematicky rozvíjet i nabídky ze sféry wellness a dovolené a usilovat o to, aby léčebné pobyty u některých onemocnění mohli vést i naši fyzioterapeuté. Mrzí nás, že nejsme schopni uspokojit stávající skokový růst poptávky po léčení. Na druhé straně nás těší spokojenost našich zaměstnanců s vykonávanou prací v naší společnosti,“ konstatuje J. Dědek.

 

Mgr. Vladimíra Juřeníková, personální manažerka Lázní Luhačovice k tomu dodává: „Je již tradicí, že každoročnímu setkání zaměstnanců akciové společnosti Lázně Luhačovice předchází průzkum spokojenosti. Každému zaměstnanci společnosti je předán dotazník, ve kterém „známkuje“ jednotlivé oblasti týkající se např. pracovních podmínek, vztahů na pracovišti či přísunu informací, s možností ke každé otázce doplnit svůj komentář. Průzkum je samozřejmě anonymní a zcela dobrovolný. O něco menší než padesátiprocentní účast nám sice neskýtá možnost prezentovat výsledky průzkumu jako názory všech zaměstnanců společnosti, i přesto zapojení v takovém rozsahu pokládáme za úspěch. Vedení společnosti obdrželo celou řadu zajímavých podnětů, a co je důležité, se závěry pracujeme, pomáhají nám případné nedostatky zjistit a začít je řešit. Příští průzkum ukáže, jak se to podařilo. A jakže letošní průzkum spokojenosti dopadl? Stejně jako loni, i letos nám necelá polovina zaměstnanců udělila v průměru „dvojku“. Je to poměrně dobrý výsledek, který říká – ještě není všechno na jedničku, ale jsme „spíše spokojeni“. Nejvíce nás však těší, že mezi dvě nejlépe hodnocené oblasti patří dostatek poskytovaných informací potřebných pro práci a hlavně spokojenost s vykonávanou prací ve společnosti.“

 

  1. Juřeníková dále zdůrazňuje, že právě pozitivní postoj zaměstnanců může být pro nové potenciální zájemce o práci v Lázních Luhačovice důkazem toho, že práce v této společnosti je perspektivní a stabilní. „Pokud k tomu ještě doplníme velmi pozitivní informaci o růstu mezd od dubna, máme novým uchazečům o práci skutečně co nabídnout. Nabídkou volných pracovních pozic se snažíme oslovit a podpořit v zaměstnanosti hlavně náš region. Velmi rádi však přijímáme pracovníky ze všech koutů republiky či od našich blízkých sousedů ze Slovenska. Nabízíme proto za velmi výhodné ceny i zaměstnanecké ubytování, které se snažíme co nejvíce zkvalitňovat a modernizovat, tak aby bylo vyhovující pro celoroční bydlení. V příštím roce se mohou zaměstnanci těšit opět na možnost oblíbených výměnných rekreací do Piešťan, Jáchymova, Jeseníků a nově i do Františkových Lázní, kam mohou se svou rodinou či přáteli vyjet na týden za mimořádně zvýhodněné ceny,“ uzavírá V. Juřeníková.

 

Dodává, že velmi důležitým aspektem při motivaci zaměstnanců je jejich spokojenost s vykonávanou prací. Dvě stovky zaměstnanců ve společnosti pracují více než 10 let a necelá pětina zaměstnanců zde pracuje dokonce více než 20 let. Jednou z priorit je podpora osobního a profesního rozvoje. Systém vzdělávání a prohlubování kvalifikace zahrnuje všechny profese. Nespornou výhodou společnosti je i zaměstnanecké ubytování za výhodné ceny. To ocení především absolventi či mladí uchazeči, kteří se chtějí osamostatnit. Výpočet zaměstnaneckých benefitů je však mnohem delší. Zahrnuje bezplatnou lékařskou péči, závodní stravování, týden dovolené navíc, příspěvek na penzijní připojištění, ale i zvýhodněné výměnné rekreace.

 

Akciová společnost Lázně Luhačovice byla osmkrát zařazena mezi 100 TOP obdivovaných firem České republiky. Založena byla v roce 1992 a patří mezi největší lázeňská zařízení České republiky. V oboru léčby dýchacích cest je profilovým a hlavním léčebným zařízením. V současnosti disponuje ubytovací kapacitou 1 300 lůžek v 7 hotelech, z toho je 500 lůžek v kategorii 4 hvězdičkových hotelů, 10 penzionech a 2 dětských léčebnách. Služby poskytuje v průměru 580 zaměstnanců, z toho je 17 lékařů a 170 osob zdravotnického personálu. Lázně Luhačovice nabízejí svým hostům i zaměstnancům nejen lázeňskou léčbu, ale také možnost aktivního odpočinku, kulturní a společenské vyžití.

 

Žít, bydlet a pracovat v akciové společnosti Lázně Luhačovice je velmi atraktivní pro lidi, kteří mají potřebnou kvalifikaci a hledají klidné, krásné, zdravé a bezpečné místo pro sebe, a pro svou rodinu. Pokud jste lékař, masér, fyzioterapeut, zdravotní sestra, ale i číšník, servírka či kuchař, máte dobrou šanci se uplatnit právě v Lázních Luhačovice. Ideální je, pokud jste pár či rodina, která splňuje podmínky zaměstnavatele. A je úplně jedno, jestli jste z České nebo Slovenské republiky. Zaměstnávání Slováků je bezproblémové, v ČR se uznávají doklady o vzdělání a praxi. Společnost hodlá počty zaměstnaných Slováků zvyšovat a nahradit tak úbytek českého personálu, který dlouhodobě chybí, hlavně kvůli práci v Německu a Rakousku. Stejně tak jsou však vítáni i čeští občané, kteří jsou ochotni se za prací do Luhačovic přestěhovat, nebo sem za ní dojíždět. Mnozí zaměstnanci do Luhačovic dojíždějí za prací především ze Zlínského kraje. Luhačovice jsou po silnici ze Slovenska vzdáleny pouhých 25 km od hraničního přechodu Drietoma – Starý Hrozenkov, 54 km od Trenčína a 165 km od Bratislavy.

 

Více informací: www.LazneLuhacovice.cz a www.HotelAlexandria.cz.

 

Kontakt na personální oddělení pro zájemce o zaměstnání:

Mgr. Vladimíra Juřeníková, personální manažerka, tel.: +420 577 682 204, e-mail: jurenikova@lazneluhacovice.cz