Už jste slyšeli o konferenci Lepší datová centra?

Datové centrum neboli datacentrum je místo, kde se nachází počítačové servery, úložiště dat, síťové prvky a podpůrná non-IT infrastruktura. Místo, kde by servery a další technologická zařízení měla stabilně a bezproblémově fungovat bez okolních vlivů. Představují pomyslné srdce nebo mozek moderních firem a institucí. Pokud se na realizaci vlastního datacentra teprve chystáte a chcete, aby patřilo mezi nejlepší, nepřestávejte číst. V tomto článku vám přiblížíme obsah konference Lepší datová centra 2016, která se konala 21. září 2016 v Masarykově koleji na ČVUT.

Letošní ročník je ve znamení technologií

Letošní ročník konference přinesl představení nejzajímavějších technologií. Samozřejmě také praktické zkušenosti nejlepších českých datacenter. Hlavními tématy byly klíčové části infrastruktury a nástroje správy hardwaru i softwaru. Uživatelé na konferenci dostali dostatek prostoru na otázky, které jim odborníci na problematiku datacenter rádi zodpověděli.

Program konference zahrnoval komplexní přehled o provozu datacentra, administraci rozsáhlého virtuálního prostředí, pokročilé metody správy a automatizace, ekonomické možnosti snížení spotřeby, praktické zkušenosti s přímým chlazením vzduchem a množství dalších témat. Nedílnou součástí programu byly také aktuální výzvy a příležitosti a přednáška na téma infrastruktury superpočítače a netradičních konceptů.

Na konferenci o datových centrech si přijde každý na své

Program byl koncipován tak, aby si na své přišly různé cílové skupiny účastníků. Co se týče praktických zkušeností s českými instalacemi, byla možnost nahlédnout pod pokličku datových center společnosti T-mobile, Seznam.cz, ČT, TTC Teleport, DHL, ŠA a IT4Innovations.

Této konference se bylo možné zúčastnit i on-line, prostřednictvím moderního videokonferenčního systému Lifesize. Další informace a celkový program konference Lepší datová centra najdete na webu www.lepsi-reseni.cz.