Velmi rychlé založení nové firmy

Každý živnostník jistě sní o rozvoji svého podnikání. Chcete-li se vymanit z běžného OSVČ a povznést svůj business na vyšší úroveň, měli byste provést několik důležitých kroků.

Tím prvotním je založení firmy, které přináší daleko více možností. Na zákazníky budete působit důvěryhodněji a máte možnost účastnit se například větších výběrových řízení.

Nevíte-li si rady se založením s.r.o., obraťte se na specialistu v tomto oboru.

Jak bude probíhat založení firmy?

Nejprve s notářem sepíšeme společenskou smlouvu. Pokud s.r.o. zakládá jediný společník, sepisuje se společenská listina. V těchto dokumentech musí být uvedeny zákonem stanovené náležitosti týkající se založení firmy, např. výše základního kapitálu, počet společníků a jejich identifikace, počet a identifikace jednatelů. Po té nám banka potvrdí výši vkladu. Sepsané listiny putují na obchodní rejstřík, kde jsou uloženy a zároveň zveřejněny v elektronické podobě. Zákon umožňuje provedení zápisu do obchodního rejstříku notářem.

Ke své činnosti potřebuje nově zakládaná s.r.o. zpravidla potřebuje živnostenské oprávnění, proto je nutná návštěva živnostenského úřadu. Zřízení živnostenského oprávnění je záležitostí několika málo dní. Živnost lze ohlásit na jakémkoliv živnostenském úřadu v České republice, případně elektronicky, prostřednictvím elektronického jednotného registračního formuláře. Ode dne ohlášení je možné živnost vykonávat. Zpravidla se ihned po ohlášení živnosti zobrazí záznam v živnostenském rejstříku. Výpis z živnostenského rejstříku je vyhotoven do několika dní od založení s.r.o.

Kde je teřba s.r.o. zaregistrovat?

Pomocí jednotného registračního formuláře lze vyřídit také registraci na finančním úřadu, popřípadě dalších úřadech. Živnostenský úřad zašle registrační údaje všem úřadům, které na formuláři uvedeme. Samozřejmě lze tyto registrační kroky splnit u každého úřadu zvlášť, v písemné či elektronické formě.

Pokud proces založení s.r.o. svěříme externí firmě a to například společnosti Profi-kancelář s.r.o., můžeme začít fakticky podnikat do 10 dní. Mezitím se můžeme věnovat poslední dokončovacím pracím před samotným rozjezdem podnikání. Veškeré administrativní úkony spojené s návštěvou finančního úřadu, živnostenského úřadu a obchodního rejstříku za nás vyřídí specialisté na základě plných mocí. Výsledkem bude hotová společnost s názvem, který jsme požadovali a se společníky, jednateli, případně dalšími orgány společnosti, které jsme si stanovili.