Zavinovačky a rychlozavinovačky jsou základ

Se zajištěním adekvátní výbavy pro svoje očekávané miminko je spoustu starostí ale i radostí. Jak to to celé ale uchopit? Celkem jednoduše. Ze všeho nejdříve je zapotřebí si uvědomit, co pro vybavení dětské postýlky velmi nutné, nutné a co je doplňkové.

Jako jednu z nejnutnějších a zároveň nejdůležitějších výbaviček do postýlky novorozence je klasická zavinovačka pro miminko. Bez té se prostě a jednoduše neobejdete. Ta dává miminku komfort a pohodlí při jeho odpočinku a spánku a mamince pak praktičnost a bezpečí při přemisťování miminka z místa na místo a nebo při jeho kojení.

Alternativou klasické zavinovačky je rychlozavinovačka pro miminko. Její použití je o malinko jednodušší než u klasické zavinovačky. Pokud je ale miminko více neklidné, pak ne zcela dokáže udržet tvar. Obě zavinovačky jsou vhodné do domácího prostředí do postýlky nebo do teplejších dní do kočárku. Pokud plánujete vycházky s kočárkem a miminkem v chladném zimním počasí, pak je na místě zvolit spíše péřovou zavinovačku pro miminko, která díky kvalitní výsypce zajistí teplotní komfort i v chladných zimních dnech.

Při pořizovaní zavinovaček pro miminka (a nejen jich) je dobré dát důraz na kvalitu materiálu, ze kterých jsou vyrobené. Materiál by měl být atestovaný pro použití pro děti kojeneckého věku. Určitě se vyplatí se vyhnout podezřele levným výrobkům, jejichž látky mohou být zdraví škodlivé.