Bezpečnost i při velmi špatné viditelnosti

Mnohé profese musí vykonávat svoji práci v prostředí se sníženou viditelností. Pracovníkům tak hrozí vysoké nebezpečí vážného úrazu jen proto, že nejsou vidět. Řešením jsou samosvětelné vesty a bundy uvex.

Pracovníci v oblasti údržby silnic, úklidu obcí, ve stavebnictví, záchranáři, hasiči apod. jsou za snížené viditelnosti a za špatných povětrnostních podmínek velice ohroženi tím, že je řidiči aut a obsluha stavební a manipulační techniky spatří příliš pozdě a dojde k vážnému úrazu. Reflexní vesty a reflexní prvky na oblečení toto nebezpečí určitě snižují. Jedná se ale o prvky, které jsou závislé na cizím osvětlení. Pokud světlo na reflexní prvek nedopadne, nemůže se světlo odrážet a osoba s oblečením s reflexními prvky stále není vidět. Řešením je oděv s vlastním světelným zdrojem. Společnost uvex nabízí samosvětelné bundy a vesty, které zaručují perfektní viditelnost i bez nutnosti cizího osvětlení.

Aktivní osvětlení funguje díky inovativnímu světlovodnému systému LED, který byl vyvinut společně s OSRAM®. Kabely světlovodů jsou integrovány v zadní oblasti oblečení mezi vnější látkou a podšívkou. Pulzující světelný zdroj zaručuje viditelnost uživatele z velké dálky i za velmi špatných povětrnostních podmínek.

Oblečení lze prát. Nízké napětí 5V zaručuje bezpečnou práci i ve vlhku. Baterie na jedno nabití vydrží 8 hodin a životnost baterie je 2500 hodin.

Podrobné informace o samosvětelném bezpečnostním oblečení uvex a o všech ochranných pracovních pomůckách uvex vám poskytnou pracovníci společnosti UVEX Safety CZ, k.s. z Rychnova nad Kněžnou.

https://www.uvex-safety.cz/cs/produkty/ochranne-a-pracovni-odevy/?f=1967
https://www.uvex-safety.cz/cs/produkty/ochranne-a-pracovni-odevy/6865/vesta-uvex-protection-flash/
https://www.uvex-safety.cz/cs/produkty/ochranne-a-pracovni-odevy/