Hlídané parkoviště

 

Každý kdo vlastní vůz, řeší problém s parkováním. Ať už se jedná o parkování před domem na sídlišti, nebo při cestě do práce, nebo na dovolenou. Dalším problémem, kromě místa na zaparkování je bezpečnost. Není výjimkou, že se vrátíte ke svému vozu a na místě kde jste ho ráno zaparkovali ho již nenajdete.

 

V menších městech nebo na vesnicích nejspíš problém s parkováním není tak vážný. Ve větších městech je toto na denním pořádku. Špatnou situaci kolem parkování řeší různá odstavná parkoviště. V centrech jich je k dispozici nespočet. Musíte počítat s nějakými náklady navíc za parkování ale určitě se tato investice vyplatí. Za prvé, vždy rychle naleznete parkovací místo, aniž byste museli půl hodiny objíždět blok baráku a čekat až se uvolní nějaké místo. Za druhé máte svůj vůz v bezpečí. Většina parkovišť disponuje hlídací službou, která se postará, aby váš vůs byl po návratu na místě, kde jste ho zanechali.

 

Stejná možnost se naskýtá při cestě na dovolenou nebo na služební cestu letadlem. Pokud odlétáte z Ruzyňského letiště, budete shánět parkování na letišti. Parkoviště na letišti Ruzyně je zpoplatněno. Cena za parkování není zrovna nízká. Chcete-li ušetřit, je dobré využít parkoviště, které se nachází hned v těsné blízkosti naproti odletovým terminálům. Jedná se o parkoviště společnosti Evropark, která ho spravuje. Můžete zde zaparkovat na krátkou i delší dobu a bude vás to stát několikrát méně než na oficiálním parkingu letiště.