Patříte mezi finančně méně zdatné?

Patříte mezi finančně méně zdatné?

Ne – nechci hodnotit proč.  To se stane v dnešní době dřív, než bys řekl švec.  Já bych ráda zmínila možnost, jakým způsobem se z tohoto „stavu“ zase vymanit. Samozřejmě, že nejvíc ze všeho záleží na tom, jestli máte snahu se z toho dostat. Druhá věc, na které opět hodně záleží je Vaše finanční gramotnost. Kolik toho víte i o jiných způsobech výdělků, jaký máte názor třeba na podnikání,  OSVČ,  MLM, politiku nezaměstnanosti,  ale i například půjčky,  zadlužování, investice, zhodnocování peněz  atd. Na Vašem pohledu závisí totiž to, jakým způsobem budete hledat Vaši další cestu z finančního nedostatku.

Čím větší máte přehled a znalosti, tím snáz se ušetříte před zklamáním a podvodem. A že jich výdobytkem internetu „létá vzduchem“ hodně! Právě proto je velice vhodné sebepoznání, vzdělávání se a získávání všestranných informací.

Říkáte si – teď nebudu nic studovat, musím vydělat peníze? Nějaké informace za mě složenky nezaplatí? Samozřejmě, že ne. Ale pokud se budete chtít vymanit z nouze, musíte dohonit to, na co jste předtím zanedbali, nebo alespoň obezřetně vybírat Vaši další budoucnost.

Pokud se Vám tedy nějaká nabídka přivýdělku líbí, musíte chtít víc než jeden kontakt na osobu, která Vám nabídku předkládá, požadovat podrobné informace jak o práci, tak o způsobu vyplácení peněz a ověřit si to. Být v kontaktu s dotyčným člověkem a vnímat i jeho ochotu Vám vše vysvětlit. Mnohdy se stane, že dokud neuzavřete dohodu – je vše v pořádku a pak jako mávnutím proutku veškerá aktivita končí. Proto prodlužujte tuto dobu podle sebe, než dojdete k závěru, že tento člověk opravdu stojí za to, abyste se svěřili do jeho vedení. Jedině tak jste schopni posoudit, jestli ten člověk je trpělivý, snaží se Vám pomoci a ne jen sehnat podpis pod dohodou a shrábnout svoji provizi. Nenechte se tlačit časem, rozmyslete se podle své vůle, protože jde o Vás a Vaši budoucnost.

Opravdu existují slušní lidé – ještě ano! Ti se potkávají na určitém místě a pečlivě si vybírají, komu mohou a chtějí pomoci. Je to jako oáza v poušti – v tomto dravém světě a hektické době – až k nevíře. Ale toto místo existuje. Chcete-li pomoc, otevřete svou mysl novým příležitostem a nechte se pro začátek pozvat na virtuální  „návštěvu“. Dozvíte se základní informace a pak už bude na Vás, jakou cestou se vydáte Vy.