Soukromá mateřská školka Kunratice

Soukromá mateřská školka Kunratice

Nevšední výlet do království dýní


Jak zpestřit dětem v mateřské školce všední podzimní den? Možností je určitě více, my jsme se s týmem učitelů v naší soukromé
 anglické školce KinderGarten Kunratice rozhodli podniknout nevšední výlet v Halloweenském duchu – za dýněmi! Vzhledem k tomu, že jsme anglická mateřská školka, oslavám svátků s anglo-saskou tradicí věnujeme každoročně velkou pozornost a Halloween není výjimkou. V našímateřské školce klademe důraz především na zážitkové metody výuky, takže využíváme nejrůznější metody a formy práce jako jsou projekty, besedy, výlety a návštěvy zajímavých míst. Angličtina pro děti tak není omezená jen na prostory školky či třídy, ale stává se součástí každodenních činností.

Cílem naší výpravy byla dýňová farma v obci Bykoš, která se specializuje na pěstování dýní. Návštěva mnohonásobně předčila naše očekávání a den byl pro všechny plný překvapení. Farma je na návštěvy mateřských školek zařízená a celý den byl perfektně zorganizován. Po příjezdu jsme měli možnost si celou farmu projít a prohlédnout. Bylo opravdu na co se dívat a nestačili jsme se divit. V první řadě nás ohromilo velké množství dýní – na farmě jich pěstují přes 15 druhů a dodávají je do nejrůznějších restaurací, na rauty a recepce. Dále jsme měli možnost vidět domácí zvířata. Favoritem se stal okamžitě kozel, což bylo pro mnohé děti velkým zážitkem. Po úspěšném zdolání bludiště v kukuřičném poli, kde se naštěstí nikdo neztratil, nám byla odměnou pro zahřátí pravá domácí dýňová polévka. Jako suvenýr si každý odvezl malý dárek ve formě dýně, které využijeme jako dekorace pro oslavy svátku Halloween.

Po návratu do školky byly děti výletem velmi nadšené a ještě dlouho poté návštěvu farmy zmiňovaly. Někteří rodiče se dokonce na základě velmi kladných reakcí ze strany dětí rozhodli farmu v rámci rodinných aktivit navštívit. Pro náš tým bylo toto známkou skutečnosti, že akce tohoto typu jsou pro děti velkým přínosem a že je třeba je do programu školek pravidelně zařazovat. Vedle aktivit jako jsou různé kurzy a kroužky pro děti mají výlety jistě své místo a přispívají ke zkvalitnění programu mateřských školek.

Více informací o programu anglické školky v Kunraticích Vám poskytneme na webových stránkách jazykových školek KinderGarten.