DIGITÁLNÍ ALKOHOLTESTERY

Alkohol tester je neocenitelnou pomůckou každého řidiče, protože mu dokáže říci, zdali může bez obav o své zdraví a silniční kotrolou zasednout za volat nebo by měl ještě počkat než vyjede na silnici.

Alkoholtestery jsou určené:

–          řidičům,

–          zaměstnavatelům ke kontrole svých zaměstnanců,

–          školám pro kontrolu svých žáků a studentů,

–          rodičům při kontrole dětí,

–          reklamní účely (vánoční dárky pro zaměstnance, pozornost pro obchodní partnery atd.).

Alkoholtester, pokud jej má řidič okamžitě po ruce, dokáže zabránit škodám jak na zdraví, tak na vozidle. Pro řidiče samotného je velice těžké odhadnout, zda v jeho krvi zůstal nějaký zbytkový alkohol, nebo byl již odbourán. Pro koupi alkoholtesteru hovoří i fakt, že mnoho řidičů mívá tendenci po požití alkoholu přeceňovat svoje síly. Otázku vyjet/nevyjet okamžitě vyřeší jeden test na vámi vlastněném alkoholtesteru.

Dopravní statistiky hovoří, že pravděpodobnost nehody u řidiče, který požil alkohol, se rapidně zvyšuje. Chcete patřit mezi hazardéry se životem, kteří riskují, že požití 2 nebo 3 desetistupňových piv, nemá vliv na styl jejich jízdy a jejich pozornost? Zdraví máme jen jedno a některé věci jsou nevratné!

Na trhu jsou polovodičové nebo elektrochemické alkoholtestery. Nejlevnější polovodičové alkoholtestery pro vlastní potřebu AL 2500 black  nebo AL 2500 silver, jejichž cena je nižší než 1000 Kč, dostatečně před jízdou ověří dechovou zkouškou, zda požitý alkohol již je vstřebán. Novinkou podzimu roku 2011 je alkoholtester AL 2600, jehož předpokladem je stát se taktéž velice oblíbeným alkohol testerem pro osobní užití v cenové kategorii pod 1000,- Kč.

Nejprodávanějším digitálním alkohol testerem pro osobní účely je alkohol tester CA 2010, který je dodáván v plastovém kufříku a jeho bezespornou výhodou je funkce test nezávadnosti čidla“, který oznámení nutnost kalibrace alkoholtesteru. Při dechové zkoušce prováděné alkoholtester CA 2010 se používají náustky, které jsou zárukou přesnějšího měření zbytkového alkoholu. Alkoholtester CA 2010 se vyznačuje vynikajícím poměrem cena/výkon.

Měření alkoholu v krvi dnes provádí, jako nástroj kontroly bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, mnoho zaměstnavatelů. Pro tyto účely je nutné vlastnit alkoholtestery na vyšší úrovni než jaké jsou vlastněny osobami pro vlastní použití, tedy alkoholtestery na elektrochemickém principu. Velice kvalitní a zaměstnavateli preferované jsou alkoholtestery Dräger Alcotest 6510 / Dräger Alcotest 6810 / Dräger Alcotest 7510. Alkoholtestery umožňují hromadné dechové kontroly, při nichž je kladen důraz na minimální prodlevu mezi jednotlivými kontrolami. Alkoholtester řady Dräger je i přes svoji vysokou profesionálnost velmi jednoduše obsluhovány; automatické postupy a optimalizovaná obsluha pro dechové zkoušky a kalibraci usnadňují jejich používání. Pro jednotlivé dechové zkoušky jsou využívány náustky umožňující rychlé nasazení a zároveň znemožňují ovlivnění dechové zkoušky prověřovanou osobou.

Širokou nabídku alkoholtesterů včetně výše jmenovaných naleznete na www.alkohol-tester-shop.cz.