Moderní krbové vložky

Přestože je vytápění dřevem v současné době stále lukrativnější, málokdo chce skutečný krb v pravém slova smyslu. Otevřené krby jsou dnes již minulostí. Moderní krby sestávají z uzavřené krbové vložky, která má funkci především praktickou, a z krbové obestavby, která je především okrasná. Prostor krbové vložky je vymezen pro oheň a vývoj tepla. To je potom třeba rozvést dál, pokud se pomocí krbu vytápí více místností než jen ta, ve které je umístěna samotná krbová vložka.

Krbová vložka je uzavřena, takže v interiéru není zvýšená prašnost, neusazují se zde saze ani neucítíte zápach z páleného dřeva. Výjimku tvoří chvilka, po kterou máte otevřená dvířka krbové vložky a přikládáte. Nebo ne? Ani to dnes není nutné. Jistě se ptáte, jak se tedy palivo dostane do krbové vložky. Odpověď je velmi jednoduchá.

Lidé již přišli na to, že když mají krb v obývacím pokoji, obtěžuje je nosit přes celý interiér koš se dřevem a přikládat. Nadělá se tak spoustu nepořádku, který je třeba potom stále dokola uklízet. Proto se krbové vložky vrací k tradici, kterou zavedli již naši předkové. Řešením je velmi elegantní způsob přikládání, totiž ze zadní strany krbové vložky. Samozřejmě tenkrát byla motivace tohoto způsobu topení poněkud jiná než dnes. Tento systém však funguje stále.

Internetový obchod Levne-krby.eu vám nabízí jedinečné krbové vložky značky Kobok, které vám poskytnou možnost přikládat ze zadní strany krbové vložky. Tyto krbové vložky disponují dvířky z přední i zadní strany. Můžete tak pro přikládání využít chodbu, dílnu či garáž a do obytných prostor si nenosíte nepořádek. Využijte i vy elegantní krbové vložky Kobok od Levne-krby.eu a utvořte si doma jedinečnou romantickou atmosféru bez sazí, prachu a kouře. Vybírejte z širokého sortimentu krbových vložek a obestaveb na www.levne-krby.eu a pořiďte si funkční a elegantní krb i vy.