Hvězdářský dalekohled krásný dárek

Přemýšlíte o vhodném dárku pro své nejbližší, nebo hledáte užitečnou věc pro sebe samé? Vhodným a užitečným tipem na dárek může být dalekohled. Dalekohled je optický přístroj určený pro různé aktivity a příležitosti. V nabídce dalekohledy-puskohledy.cz jsou dalekohledy:

  • Hvězdářský dalekohled – pro pozorování vesmíru,
  • divadelní kukátko – pro milovníky kulturních představení,
  • turistické – pro milovníky outdoorových aktivit, vhodné pro pozorování přírody,
  • lovecké – pro milovníky myslivosti,
  • pro sportovní střelbu a pozorovací dalekohledy,
  • špičkové dalekohledy pro náročnou klientelu, která se při svých pozorováních pohybuje v náročných světelných a povětrnostních podmínkách.

O vhodných typech dalekohledů pro vaše účely vám rádi poradí zkušení pracovníci výše uvedeného portálu zaměřeného na dalekohledy. Níže si vám dovolíme představit nejoblíbenější a nejprodávanější typy dalekohledů ve svých kategoriích.

Velice populárním hvězdářský dalekohled je Mars Junior 70/700. Jedná se o čočkový dalekohled (refractor), který je vhodný pro začátečníky. V poměru cena/výkon je bezesporu, oproti levnějším typům např. dalekohled Arcturus, výrazně vyšší užitná hodnota, pozorovací komfort a pohodlnější ovladatelnost. Dalekohled Mars Junior 70/700 díky naklápěcí desce a ovladačům nabízí jednodušší vyhledávání a sledování objektů. Pakliže hledáte pro svou ratolest vhodný a cenově dostupný teleskop jako dárek, pak právě Mars Juniot 70/700 je tou správnou volbou.

Máte-li v rodině myslivce, jistě ho potěší myslivecký dalekohled jako dárek. Vynikající a kvalitní dalekohledy pro pozorování přírody, ornitologii a myslivost jsou pogumované dalekohledy Bresser řady Condor (např. Condor WP 10×42). Jejich kvalitní optika a antireflexní vrstvy dávají kontrastnější a jasnější obraz také za šera. Pečlivost a kvalita výroky spolu s kvalitou použitých materiálů jsou zárukou možného používání i za horších povětrnostních podmínek. Dalekohledy jsou vodotěsné.

Nejoblíbenější v nabídce profesionálních denních dalekohledů jsou dalekohledy OMEGA od společnosti ATN. Jde o dalekohledy plněné dusíkem s pogumovaným tělem, které zvyšuje odolnost proti nárazu. Některé typy nabízejí vestavěný dálkoměr nebo poosvětlený kompas. Tyto dalekohledy jsou robustní, a proto vydrží špatné podmínky. Dalekohledy řady OMEGA se vyznačují jasným, stabilním a křišťálově čistým obrazem. Optický systém s vícero ochrannými vrstvami zaručuje kvalitní přenos světla.