Okrasné krbové obestavby jsou romantika

Toužíte po teplu rodinného krbu? Tak si ho dopřejte! Dnes se mnohem více finančně vyplatí topit tuhými palivy než plynem, elektřinou nebo tepelným čerpadlem. Tuhými palivy můžete topit v kotlích, kamnech či krbech. Kotle se většinou dají použít jen ve sklepě, odkud vám asi sledování ohně jaksi v interiéru moc nezprostředkují. Proto většina lidí volí spíš krby či kamna.

V dnešní době jsou moderní krby tvořeny krbovými vložkami, ve kterých dochází ke spalování tuhých paliv, a potom je zde krbová obestavba, která má za úkol reprezentovat krb a vytvářet estetický prvek. Krby jsou vesměs velmi výkonné, účinné a mají vysokou výhřevnost, díky níž jsou schopné vytopit celou vaši domácnost. Abyste zjistili, zda je krbová vložka dostatečně výkonná, najdete v technických informacích údaj o tepelném výkonu krbových vložek. Ten je přepočten na objem prostoru, který je konkrétní krbová vložka schopna vytopit. Díky tomu můžete sami odhadnout, zda daná krbová vložka vytopí dostatečně váš interiér.

Krbové obestavby slouží jako designový prvek. Vytváří celkový dojem z krbu, tvoří jeho vzhled. Krbové obestavby jsou k dostání na Levnykrb.cz v různých provedeních, barvách i materiálech, aby si každý mohl vybrat tu, která se bude do jeho interiéru hodit nejvíce.

Naproti tomu krbová kamna si většinou vybírají lidé, do jejichž interiéru se nevejde krb. Krbová kamna stejně jako krb umožňují sledovat oheň a vytvářet tak skvělou atmosféru. I když jsou mnohem menší než krbové vložky, dokáží stále vytopit i poměrně velké prostory pomocí tuhých paliv. Levnykrb.cz přináší bohatou nabídku krbových kamen z nejrůznějších materiálů, v různých barvách a stylech. Stačí si jen vybrat. Neváhejte a pořiďte si i vy krbovou vložku nebo krbová kamna, pomocí kterých budete moci váš dům vytápět mnohem levněji a navíc ekologicky.