Dobré rady při koupi matraci

Podklad matrace by měl větrat, pod lůžkem nevytvářejte skladiště, kde se drží prach (a v něm roztoči), pořiďte si vhodné matrace. Spánek je přirozeným způsobem, jak si vaše tělo odpočine, uvolní se, prokrví klouby a zregeneruje síly. Výběr matrace a lůžkového roštu rozhodne o tom, jak se vyspíte a kterak se následně budete cítit po celý den.

 

Při nákupu matrací se ptejte také na modely, které mají letní a zimní stranu. To znamená, že matrace má z jedné strany potah z materiálu, který dokáže v horku chladit, z té druhé strany naopak hřeje. (například ovčí rouno a bavlna).  

V posledních letech do potahů přidávají různé látky, které působí antialergicky a antisepticky a zvyšují tak komfort při spaní. Aloe Vera (chladí a pečuje o pokožku),stříbro (stříbrná vlákna omezují statickou elektřinu a usazování prachových částic), vitamin Especiální látky(např. Resistant proti prachovým roztočům, plísním a bakteriím), zahřívací přídavek čilli do potahu matrací, určených ženám apod..  
 

Rosty.cz - matrace

Průměrná životnost matrace se pohybuje v rozmezí 5 – 10 letPředevším s ohledem na hygienické hledisko doporučují výrobci omezit dobu užívání matrace a po uplynutí její životnosti ji vyměnit za novou.
 
V posteli trávíte minimálně jednu třetinu života, nešetřete proto na úkor svého zdraví! Existují také matrace, u nichž výrobci deklarují 30letou záruku.
 Rosty.cz - Lamelové rošty