Dopřejte si okrasná moderní kamna nebo krb

Chystáte se stavět dům a uvažujete o tom, že si necháte postavit dřevostavbu? Snili jste vždy o tom, že budete mít doma vlastní krb nebo krbová kamna a bojíte se, že v dřevostavbě to nebude možné? Stačí zadat poptávku té správné firmě. Krby se i do dřevostaveb dají běžně instalovat, není v tom žádný problém. Dřevostavby jsou postaveny tak, aby byly nehořlavé a krby i krbová kamna se do dřevostavby zakomponují tak, aby nehrozilo žádné nebezpečí požáru. Proto se nemusíte obávat a vybírat krb, který vás osloví nejen designem a zpracováním, ale také konstrukcí, velikostí a výhřevností.

Velmi záleží na tom, zda se rozhodnete pro krbovou vložku teplovzdušnou nebo teplovodní. Rozdíl je v tom, že teplovzdušná krbová vložka produkuje horký vzduch, kterým se dá vytápět celý dům, zatímco teplovodní ohřívá vodu, která je rozváděna do klasických radiátorů. Teplovodní krbové vložky jsou poněkud dražší, teplovzdušné jsou zase nepraktické v tom, že stěny pokojů kolem výduchů teplovzdušných rozvodů jsou zčernalé, teplý vzduch s sebou i navzdory filtrům unáší nějaké ty saze a ty se potom usazují na zdech. Je proto třeba si předem ujasnit, jak chcete váš dům vytápět. Potom už stačí vybrat si krbovou vložku s dostatečným výkonem, aby dokázala vytopit požadovaný prostor a můžete přistoupit k výběru krbové obestavby.

Obestavba je prvek, který nemá valný vliv na funkčnost krbu, jde spíš o estetickou úlohu. Obestavby jsou nejčastěji z přírodních materiálů. Díky různým kombinacím tvarů, materiálů a barev vznikají velmi zajímavé obestavby, které doplňují vkusně a elegantně každý interiér. Je pouze na vás, pro jaký styl krbu se rozhodnete, vybírejte pečlivě, krb s vámi potom stráví dlouhá léta. Inspirujte se na Levne-krby.eu, kde naleznete široký výběr účinných krbových vložek, nejrůznější krbová kamna i krbové obestavby.