Kvalitní stylová kamna nebo krb

Oheň je již od dávných časů nejlepším přítelem člověka. Oheň přináší do našich obydlí jedinečnou atmosféru a pocit příjemného domácího tepla. Také proto se stále více lidí vrací ke starému osvědčenému způsobu vytápění a pořizují si krb či krbová kamna. Vytápění tuhými palivy je navíc také mnohem ekonomičtější než plyn či elektrický kotel. Dřevo je levnější a jeho spalování je ekologické.

Pokud budete rekonstruovat váš dům nebo se chystáte stavět na zelené louce, zauvažujte nad stavbou krbu. Krby se skládají ze dvou základních částí, a těmi jsou krbová vložka a obestavba. Zatímco krbová obestavba je designovým doplňkem, který zapracuje krbovou vložku do interiéru a přizpůsobí krb stylu vaší domácnosti, na krbové vložce spočívá tíha odpovědnosti za ekonomické vytápění. Krbová vložka je místo, kde dochází ke spalování tuhých paliv a kde je vyvíjeno teplo. Horký vzduch ze spáleného dřeva můžete jednoduchým systémem teplovzdušných rozvodů dostat po celé domácnosti. Krbová vložka je tak schopna vytopit celý dům.

Existuje ještě jedna možnost, jak vytápění vylepšit. Pomocí krbové vložky si nyní můžete ohřívat i vodu. Teplovodní krbová vložka je vybavena tepelným výměníkem, což je nádoba s vodou, která se ohřívá horkým vzduchem. Tato voda se rozvádí trubkami do radiátorů pro vytápění místností nebo je možné na ni napojit i ohřev vody. Topením v krbu potom ušetříte za topení a teplou vodu. Dejte přednost levnější variantě a pořiďte si i vy teplovodní krbovou vložku, která vám opatří nejen teplo, ale také teplou vodu.

Krbové vložky jsou vybaveny skleněnými dvířky, skrz která se nedostane zápach, prach ani kouř. Budete mít tedy doma krásně čisto a navíc útulně teplo. Levne-krby.eu nabízí široký sortiment různých druhů krbových vložek a stylových obestaveb, tak neváhejte a vyberte si i vy.