Doutníky z dobrého tabáku

Jste-li kuřák, víte, co je pro vás nejlepší. Největší procento kuřáků dává přednost cigaretám, kouření doutníků u nás nemá takovou tradici. Jak poznáte kvalitní doutník? Jednoduše, pravý doutník obsahuje smotek usušeného fermentovaného přírodního tabáku, který je zabalen do krycího listu také z pravého přírodního tabáku, který je vinutý ve tvaru spirály. Pokud jste zvyklí na cigarety a rádi byste vyzkoušeli něco nového, vykouření doutníku pro vás bude jistě nezapomenutelným zážitkem.

Nejproslulejšími zeměmi, které produkují kvalitní doutníky, jsou Kuba, Dominikánská republika, Mexiko, Filipíny a Nikaragua. Kouření doutníku je rituál, na který si musíte udělat čas. Doutník si správně nevychutnáte při čekání na zastávce na autobus. Příležitosti i zvyky jsou různé, chcete si i vy vykouřit váš první doutník a nevíte, jak na to? Sledujte a učte se.

Nejprve si zakupte kvalitní doutník, prodávají se porůznu, chcete-li však opravdovou kvalitu, zavítejte do internetového obchodu Tabaky-online.cz, kde naleznete široký sortiment zboží zahrnující tabáky, cigarety a doutníky. Máte-li vybráno, seznamte se s několika pravidly, jejichž dodržení vám zajistí výrazný pocit a chuť doutníku.

Doutník vložte do úst a držte jej mezi semknutými rty, nepoužívejte zuby, protože byste jej poškodili. Zapalujte doutník pomocí cedrového dřeva nebo plynového zapalovače. Použijete-li sirku nebo benzínový zapalovač, doutník natáhne pach síry či benzínu. Abyste nepoškodili tabákový krycí list, připalujte doutník ne plamenem, ale žárem těsně nad plamenem.

Na doutník si udělejte dostatek času, kouří se pomalu a klidně, popel se zásadně neodklepává, udržuje doutník chladný a podporuje jeho chuť, v případě potřeby se popel odloží do popelníku. Jakmile dokouříte, nechte doutník v popelníku samovolně vyhasnout. Neváhejte a dopřejte si i vy kvalitní doutník.