Úno 142013
 

Kokosový olej, ktorý vám ponúkame je panenský, lisovaný za studena, bez pridania aróm či chutí. Rovnako je tento kokosový olej BIO kvality, nie je bielený a neobsahuje žiadny cholesterol. Kokosový olej naopak obsahuje mnoho nenasýtených mastných kyselín, kyselinu laurovú, kaprinovú, kaprylovú i kyselinu myristovú. Použiť kokosový olej môžete nielen vnútorne, ale slúži aj na vonkajšie použitie. Kokosový olej má antibakteriálne, protivírusové, ale tiež protiplesňové účinky, a to ako pri vnútornom, tak aj pri vonkajšom použití. Potláča teda rôzne kvasinky, plesne, huby, mikróby či dokonca herpes. Vedci sa domnievajú, že vďaka obsahu kyseliny kaprylovej pôsobí kokosový olej aj proti HIV.
Kokosový olej však pri vnútornom užívaní podporuje metabolizmus a trávenie, pomáha pri cukrovke a poruchách štítnej žľazy. Kokosový olej odporúčame aj pri znižovaní hmotnosti, pretože na dlhšiu dobu zasýti a v ľudskom tele sa neukladá. Kokosový olej vďaka svojej príjemnej vôni a chuti slúži na dochutenie rôznych jedál. Okrem toho sa kokosový olej pridáva aj do kozmetických prípravkov, na ošetrenie vlasov či pleti. Kokosový olej je fantastický na masáž celého tela, pomáha aj pri popraskanej a suchej pleti. Kokosový olej môžete použiť aj na vlasový zábal, najmä ak vás trápia polámané a zničené vlasy. Kokosový olej je ideálny aj na slnkom spálenú pokožku, ktorú rýchlo zregeneruje. Kokosový olej dokonca bieli zuby a pomáha aj popraskaným perám.

Sorry, the comment form is closed at this time.