Rekonstrukce levněji

Rekonstrukce koupelny či kuchyně to známe určitě všichni. Po několika letech či desítkách let k ní určitě dospěje každý, kdo se nemusí stěhovat a řadu let, či celý život bydlí na stejném místě.
Koupelna či kuchyně nesou známky opotřebení, o morálním zastarání ani nemluvě. Rekonstrukce je strašák náš všech, při kterém si představíme nepředstavitelný nepořádek, bourání, námahu, úsilí a poměrně velké finanční náklady.
Ale rekonstrukci můžeme, zvládnou i jinak. Nabízí se nám nový, revoluční materiál, který dostal název Kerlite.
Je to keramický materiál vynikající technické kvality, vyrábí se v mnoha formátech až do rozměru 100×300 cm.
Stejně tak, jako jiné keramické obklady či dlažby, se i tento vyrábí v imitaci různých materiálů, např. v imitaci dřeva najdete sérii, kterou výrobce nazval Oaxs. Kromě této najdete ještě dalších devět sérií např. Avantgarde která si bere inspiraci z tradice typického belgického kamene Pietre Blue., Blackwhite – série černo-bílá či série Over – která se nechala inspirovat betonem a další.
Ale vraťme se k formátu. Velkoformát 100×300 cm si stěží dovedeme u obkladu představit. To musí být překlep, můžeme si říct! Jaká musí být jeho váha? V tom, je právě to nové, revoluční. Jeho předností, pro kterou se stává stále více oblíben, je tloušťka. Jedná se totiž o keramický materiál velmi tenký, vyrábí se ve třech tloušťkách 3 mm., 3,5 mm a 7 mm. Díky těmto tloušťkám, jde o materiál, který je i při svém rozměru velmi lehký, takže manipulace s ním je velmi jednoduchá. V případě zájmu si můžeme, prohlédnou video o jeho výrobě. Přitom se jedná o materiál pevný a pružný. Můžeme jej na požadovaný rozměr velmi snadno řezat a upravovat. Jako keramická dlažba se používá tloušťka 7 mm. Tento keramický materiál má velmi zajímavé vlastnosti, je nenasákavý, nepohlcuje pachy a velmi snadno se udržuje. Stačí jen omytí obyčejnou teplou vodou. Pro tyto své vlastnosti je keramickou dlažbou či obkladem vhodným do zařízení, která musí po všech stránkách splňovat přísné hygienické podmínky. Můžeme jen proto použít do gastro zařízení, nemocnic, ordinací či čekáren lékařů, ale také do veřejných či školních jídelen.
Obkládání, které se provádí s minimálními spárami, je také jednou z předností. Minimální spáry nám tvoří u obkladu téměř jednolitý celek a jsou snadnější pro údržbu. Ekonomická stránky věci, protože u tohoto materiálu nemusíme bourat stávající podlahu či obklad, ale Kerlite pokládáme na něj, stejně tak jako minimální námaha jsou zajisté velkou předností.
Pro svou velký rozměr, lehkost a mrazu odolnost může být použít i ve venkovním prostředí, využívá se ho proto i pro městské projekty, jako jsou obklady budov apod. Tyto všechny výhody z něj dělají materiál budoucnosti.