Ženšen prospívá lidskému organismu

Saponiny nebo také ginsenosidy jsou látky, obsažené především v přírodních rostlinách. Jedná se o chemické sloučeniny, které mohou mít blahodárné účinky na lidský organismus. Nejvíce takových léčivých saponinů má v sobě korejský ženšen. Žádné jiné rostliny větším množstvím saponinů nedisponují. Jaké jsou léčivé saponiny a jak jsou zdraví prospěšné?

Skupina Rb1
Nejčastěji se vyskytujícím se ginsenosidem bývá Rb1. Tento ginsenosid působí na centrální nervový systém, zmírňuje horečku, tlumí bolesti, podporuje funkci jater. Rb2 pak léčí cukrovku, zajišťuje zvýšenou odolnost proti koronární skleróze, zvyšuje počet jaterních buněk. U Ginsenosidu Rc bylo zjištěno že může mít účinky, které zabraňují nebo omezují rozvoj rakovinotvorných buněk.

Skupina Rg1
Do skupiny Rg2 jsou zařazeny ginsenosidy Re, Rf, Rg1 a Rg2. Nejvíce těchto ginsenosidů obsahuje korejský ženšen. Díky těmto ginsenosidům pak snadno budete předcházet různým onemocněním. Pomáhá především ve zpelšení paměti, zabraňuje degeneraci mozkových buněk, vyrovnává krevní tlak, chrání játra, reguluje srážlivost krve, chrání před karcinogeny a zpomaluje šíření nádorových buněk, posiluje odolnost kůže.

Jak saponiny užívat
Jak již bylo zmíněno, tyto saponiny nejvíce obsahuje šestiletý korejský ženšen. Z ženšenu se připravuje mnoho produktů od připraveného kořene, přes nápoje, čaje, až po kosmetiku. Každý si tak může vybrat, jakým způsobem bude ženšen užívat. Při dlouhodobém užívání ženšenu podporujete také svou dlouhověkost. ženšenové produkty můžete koupit v internetovém obchodě www.ginsengeurope.com za velmi příznivé ceny.