Akrylové nebo gelové nehty? Klady a zápory

Rozhodujete se, jaké umělé nehty si nechat udělat? Nevíte, zda pro vás budou lepší Akrylové nehty nebo gelové nehty? Máme pro vás jejich porovnání, klady a zápory. Pokud řešíte poškozené nebo nedostatečné vlastní nehty, lepší volbou budou rozhodně gelové nehty, které pomáhají vlastním nehtům uzdravit se.

Akrylové nehty tvoří směs akrylového prášku a kapalného tvrdidla, která se nanáší na nehtový tip. Jsou levnější než gelové, a v případě opotřebení nebo poškození není problém si je opravit i v domácích podmínkách. Případné kompletní odstranění je také jednoduché – stačí nehty na 15 – 20 minut namočit do acetonu. Akrylové nehty nejsou vhodné v případě, že vlastní nehty máte poškozené – akryl totiž klade velké nároky na vlastní nehet a může jej tak ještě více poškodit.

 

Gelové nehty vypadají oproti akrylovým nehtům mnohem přirozeněji, čemuž ale také odpovídá jejich cena. Jsou vyrobené z UV gelu, který se nanáší na vlastní nehet nebo nehtový tip, a následně se nechá vytvrdit osvícením UV lampou. Nevydávají žádný zápach.