Auta na dálkové ovládání – info pro nováčky

Dnes se nachází v prodeji už velké množství rozdílných typů, měřítek ale rovněž i tuningových úprav. To jaký si zvolíte, je jenom na Vás, pro kterou jízdu si chcete RC model koupit, kde s ním budete drandit, jak mnoho ho budete využívat a kdo s ním bude drandit. Rozdíl je, jestli s ním budete drandit v místech plných nerovností, nebo po asfaltu, jestli model pořizujete Vašemu dítěti, nebo pro sebe atp. Vzhledem k těmto informacím je nutné si vybrat nejenom druh RC auta, ale rovněž z jakého bude vyroben materiálu, jestli bude vyžadováno aby byl odolnější vůči nárazům aj.

Pro začátek není na škodu vlastnit nějaké běžné nářadí, bez něhož se neobejdete, vlastníte-li auto na dálkové ovládání. Mnoho z nich však pravděpodobně najdete doma ve Vašem nářadí, jako nůž, lepidlo, jemný pilník, křížový šroubovák apod.

Jestli s modely teprve začínáte, jednoznačně Vám poradíme koupit si takzvaný Ready Set, tedy smontovaný model, jež je schopný hned vyrazit na trasu a uvnitř balení je také rádio, jež je obvykle základní a neobsahuje žádné vyšší funkce, ale to Vám do začátku bude určitě stačit. Ono když si vyberete tuto kombinaci tak i tak budete mít spoustu věcí k rozhodování, než ještě zpočátku řešit tuto problematiku.

Druhou variantou jsou tedy pak tzv. „rozsypy“. Ty Vám domů dorazí nesložené, bez RC vybavení jako je například rádio a někdy dokonce jsou i bez motoru, který musíte pořídit rovněž samostatně. Tato forma vyhovuje nejen kutilům, ale také pokročilým v oblasti RC modelů. Do ničeho nejsou nuceni a vše si mohou vybrat dle svých představ, ať už to je konstrukce RC auta, tak rádio s lepšími funkcemi, tuning úpravy, motor atd. Volnosti je při této možnosti skutečně hodně.