Jak najít práci na léto?

Co by dup jsou tu letní prázdniny a mnoho studentů přemýšlí, jak tohoto volna využít. Zajištění si letní práce nebo brigády je jednou z možností, která může vylepšit váš rodinný rozpočet.

Způsobů a možností, jak hledat práci je v dnešní době opravdu velká spousta. Můžete vyzkoušet zabrousit po webu a podívat se na zprostředkovatelské agentury, kde práci seženete poměrně rychle a snadno. Jedná se ovšem často o manuální a úklidové práce nebo práce ve skladu či logistice. Práci si můžete zařídit i sami přes známé či jiným způsobem.

Mnoho studentů využívá možnosti za prací odcestovat do zahraničí. Nejedná se pouze o pracovní zkušenost, ale i o zážitek nebo poznání nové kultury. Zde už je lepší využít služeb zprostředkovatelských agentur. Dávejte si ovšem pozor při výběru agentury, neměli by po vás například vyžadovat žádný poplatek za zprostředkování práce. Agentura vám také může zajistit bydlení a postará se o papírovou práci. Ptáte se, jaká na vás čeká nabídka práce za našimi hranicemi? Tato nabídka je velmi rozmanitá – záleží na tom, kam se chystáte a často na vašich jazykových dovednostech. Práci v zahraničí si můžete najít i sami, je to ovšem často běh na dlouhou trať, nejvyšší čas začít. Poslední možností je hledání práce až na místě. Jde o nejriskantnější možnost a je pro ty otrlejší. Často, ale na zaměstnavatele zapůsobí lépe osobní kontakt, než komunikace po emailu.

Ať už hledáte práci v u nás nebo v zahraničí, důležitý je dokument který vás reprezentuje – váš životopis. Dejte si na něm záležet a někdy se vyplatí si jej nechat zkontrolovat (především životopis v cizím jazyce). Pokud přidáte i kvalitně zpracovaný motivační dopis, měli byste mít úspěch.